6. jaanuar 2016

Hea teada: toetust antakse kodu füüsiliseks kohandamiseks juhul kui kohandamise vajadus tuleneb puudest

Selline uudis korterite kohandamise kohta. Värskeid uudiseid leiab ka siit (LINK).
Link on artikli pealkirjas.

Projekt „Erivajadustega inimeste eluaseme füüsiline kohandamine“ alustab avalduste vastuvõtmisega planeeritust hiljem

30. detsember 2015  /  Astangu uudised

Tulenevalt vajadusest vaadata kodude kohandamise teenust koos kohalike omavalitsuste sotsiaalteenuste arendamise toetamisega, mis on planeeritud avanema 2016. aasta kevadest on Sotsiaalministeerium koostöös Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusega otsustanud muuta projekti aluseks olevaid toetuse andmise tingimusi.

Eesmärk on nii teenuste arendamisel kui ka kodude kohandamisel leida parimad viisid suurendamaks inimeste iseseisvat toimetulekut kui ka tagades teenuste, sh. kodude kohandamise jätkumise pärast Euroopa Liidu toetuste lõppemist.
Lisaks soovitakse juba kodukohandusteenuse piloteerimise etapis anda inimesele seni planeeritust enam võimalusi ja vastustust oma kodu kohandamise töid juhtida ning ühtlasi vähendada administreerimiskulusid.
Soovime rõhutada, et teenuse lõpptulemus jääb ka uute toetuse andmise tingimuste järgi samaks praegusega -  toetust antakse kodu füüsiliseks kohandamiseks juhul kui kohandamise vajadus tuleneb puudest. Teenuse piloteerimisega alustatakse endiselt 2016. aastal.
Toetuse andmise tingimuste muutmisega seoses lükkub avalduste vastuvõtmine, millega oli planeeritud alustada Tallinnas 4. jaanuaril 2016, edasi. Täpsem info uue avalduse vastuvõtmise aja kohta edastatakse Astangu veebilehel http://www.abivahendikeskus.astangu.ee/kodukohandus/, erivajadustega inimeste organisatsioonidele, omavalitsustele jt.

Lisainfo Astangu keskuselt:
 eesti keeles telefonilt 687 7232,
 vene keeles telefonil 687 7231 või

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...