18. märts 2018

Meie reisiblogi: Veneetsiast Šveitsi 9

On kolmapäev, 29.juuni 2016.
Öösel on sadanud vihma ja õhk on värske. Kella 8.30 ajal on sooja ainult 16c. Tänane esimene sihtkoht on Lausanne. Tänane päev jääb viimaseks pikemaks rännupäevaks ja siis keerame jälle auto nina kodu poole. Sõidetud on 4200 km.
Lausanneis käisime jalutamas. Tegemist on kena, prantsuse mõjutustega linnaga, sest Prantsusmaa ei ole enam kaugel. Käisime vanalinnas, kahes katedraalis, sõime Mc Donaldsis. Linnas on raske leida invaparkimiskohta aga kui otsida, siis ikka Arko ikka leiab. Linn on mägine ja sirged teed viivad otse mägedesse, pilvi on ka, Siin linnas nägime ühte vana karkudega naist, kes ajas kargu ette ja peatas nii bussi. Buss võttis ta keset tänavat peale ja sõidutas edasi. Meie mõistes nn nutilahendus ehk nõudepeatus. Arko kommenteeris, et siin vist käibki nii, et kui tahad bussile, siis vehid karguga ja bussijuht peab kinni ja võtab su peale. Väärt tähelepanek. Tänavatel liikusid ringi mitmed lastegrupid kostüümides ja tõenäoliselt oli mingi festivali või tantsupeoga tegemist. Õhtuks jõudsime Zürichisse. Seal käisime rauteejaamas ja vaatasime linna peal erinevaid tramme. Kuna olen laisk olnud, siis pilte ja üleskirjutamisi on vähe. Öösel sõitis Arko juhuslikult Sveitsist Austriasse, sest suures vihmasajus ja pimeduses sõitis õigest teeviidast mööda. Aga seiklusi jagus veel ja igal pool ei ole luksust. On sildid, et keegi turistidest või rekameestest ei tuleks oma söögiga kohvikusse. Nii vaimukas ja naerma ajas. No pic-nic!
Auto läbisõit 236 km.


































































































Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...