27. märts 2009

Ametnikud peaks aitama inimesi, mitte tootma üksteisele lisatööd

Kuidas tundub?
Mulle tundub, et vahel ei sõltu kõik meist, sotsiaaltöötajatest, sest mõne toetuse või teenuse saamiseks lihtsalt on rohkem dokumente vaja, kui lihtsalt pensionitunnistus. Tahaks isegi inimeste elu lihtsamaks ja kergemaks muuta aga...

Sorry kui nende postkasti tulevad uued puude määramise otsused, siis on hirmus raske, kui mitte öelda võimatu ennustada, mis peitub nendes paberites ja otsustes. Ja veel kõikidel inimestel on õigused, inimõigused jne, kuid teine pool on see, et neil on ka kohustused. Seda viimast pean tihtipeale meelde tultama. Õnneks on positiivset sotsiaaltöös rohkem, kui negatiivset. Agressiivsus taltub, kui inimestele asju lahti seletada. Mul on selle 10-ne tööaasta jooksul palju kliente, kes helistavad ja küsivad. Kui alguses ei tea kus alustada, siis naeratades ütlen, et alusta laguses. Kui tean vastust, siis ütlen, kui ei tea, siis uurin asja. Pole juu vaev võtta inimese telefon, uurida teistelt tööga seotud inimestelt, et mis ja kuidas. Võrgustikutöö on see, et räägi inimestega, arutle ja uuri asja. Vajadusel teen ka ettepanekuid ja arvata on, et kõik hakkab muutuma.

Viimati helistas mulle Karin e-laegas.ee- st ja küsis täpsustavalt Tallinnas parkimiskaardi saamise kohta. Mulle polnud raske talle paari lausega selgitada ja siis info e-mailile saata.

Olge mõistvad ametnike vastu ja koostöö viib kiiremini sihile või paneb tegutsema, saamaks olulisi võite või oma elu korraldades.

Lõpetuseks head sotdsiaaltöötajate päeva kallid kolleegid!
täna peetakse seda päeva Eestis, ülemaailmselt peeti 17.märtsil.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...