18. märts 2009

Kes maksab arstivisiidi eest?

Valimislubadused olid vähem makse, suurem emapalk. Nüüd on siis käes see õhuke riik, lisaks tööpuudus ja pikad ravijärjekorrad ning suurimaks mureks töötus. Ja kui maksta ei jõua või puudub ravikindlustus, siis peadki kodus istuma ja kannatama. Näiteid: mõni rohtusid välja ei jõuaosta ja kutsub kiirabi.
Kuigi jahh valu ei peaks keegi kannatama.

Paljusid paneb imestama eriarstide pikk järjekord ja kui pakutakse kiiremat, tasulist visiiti, siis võimalusel seda kasutatakse. Kui nüüd asjasse süveneda, siis see algselt mõne saja suurune visiiditasu võib muutuda oluliselt kulukamaks kui lisanduvad uuringud ja analüüsid, mis peab ka ise kinni maksma. Oleme leppinud hambaravi eest tasumisega.

Ka haiged oleme harva. See eest on inimesi, kes meie eest arstide juures sagedamini käivad. Leidub ka inimesi, kes saadavad enda eest arsti juurde hooldaja või abikaasa. Minu küsimuse peale, et kas see kroonilise haigusega patsient ka ise kaasa tuleb, on kostnud vastus, et ahh mis tema, kui vaja analüüse anda, siis toome kohale. Appikene, see ei ole võimalik, et haigeid ravitakse teiste inimeste kirjelduse kaudu ja kirjutatakse välja ravimeid.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...