29. märts 2009

Käes on suveaeg!

Vähemalt täna peale kella pööramist on see nii. Kuigi õues on suht kehv ilm ja kevadet on õhus tunda, kuid suvest saame ainult unistada. Ka 17 aastat tagasi läksime üle suvevaheajale. Siis oli minu elu üks õnnelikemaid päevi, sest siis sain emaks oma vanemale pojale. Täna siis äratasime teda, kuid asi oli siiski nii, et sünnipäevalaps Imre ärkas kõige varem ja siis läksin mina alles Prismasse lilli ostma ja kooki tooma. Poiss siis istus oma toas arvutis ja ootas. Tulin poest singipizza, rummijäätise ja tulbikimbuga. Ilus aeg see kevadine, palju lilli, süünipäevi ja kokkusaamist sugulaste, tuttavata ja sõpradega. Pidu järgneb nädala pärast. Siis ka teisel pojal sünnipäev.

Mind see suveaeg ja kellakeerutamine ikka mõjutab küll, hommikul ei saa ülesse ja siis on õhtud pikad, sügisel vastupidi, siis saab kauem magada aga kahjuks läheb õhtul ka kiiremini pimedaks. Aga kui peab, siis peab ja lõppude lõpuks harjub juu selle suve- ja talveajaga ära.

Pühapäeval läheb Eesti üle suveajale

Selle laupäeva öösel vastu pühapäeva kell 3 läheb Eesti üle suveajale ning kellaosutid tuleb nihutada ühe tunni võrra edasi.

Suveajale lähevad üle kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, kuna siseturu ühtse toimimise huvides kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse kohta, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Suveaeg lõpeb oktoobrikuu viimasel pühapäeval kell 4 öösel ning siis tuleb kellaosutid nihutada ühe tunni võrra tagasi.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...