19. märts 2010

Mida ma arvan trolliliikluse lühendamisest Koplis


Kuulsin, et peagi kavandatakse trolliliikluse ümberkorramdamist Kopli suunal nii, et trollid ei sõida enam nii kaugele kui vare, vaid teevad Maleva tn ristmiku juures pöörde tagasi linna poole. Mind teeb see murelikuks. Miks?

Täna hommikul kuulsin raadios uudiseid, et Sitsimäel jäi trammirööbaste peal veoauto rikke tõttu seisma. Liiklus oli häiritud mitu tundi ja nr 1 ja nr 2 trammid sõitsid seetõttu Tondile. Trammide sõit taastus kella 8.30 ajal. Paraku tuleviks ei suuda paljud inimesed sellistes olukordades jalgsi kõndida seda maad nt Kopli Kunstikoolini, lasteaiani minna.
Seal läheduses on ka paar munitsipaalmaja, kus nt Ankru 1 majas elavad ratastoolis liikuvad ja raske liikumispuudega inimesed, eakad. Kuidas nemad sellistes olukordades trollipeatuseni jõuavad, on teadmata.
On olemas taksod ja invatransporditeenus, kuid trammipeatused on siiani raskesti liipääsetavad ligikumispuudega inimestele. Paraku on trollipeatuse ära kaotamine peale Maleva tänavat mõtlematu tegu. Selliseid lumiseid kõnniteid ja raskeid ilmastikutingimusi võib näiteks tuua igal aastal peale suurt lumesadu või tuisku. Kui Kommunaalamet tellib esmajärjekorras sõiduteede lahti lükkamise, siis on jalakäiad raskemas olukorras. Nemda peavad ootama. Tasub lahti võtta vaid trammide sõiduplaan http://soiduplaan.tallinn.ee/?a=p.routes&transport_id=tram&t=xhtml&l=ee ja see toob minu kahtlustele selgust, sest peale kella 19 või 20 madalapõhjalisi tramme Kopli suunas ei liigu.
Peaks keegi linnaametnik minema ja seda olukorda üle vaatama. Kopli lõpus pole praktiliselt ühtegi ligipääsetavat toidukauplust. Paari peatuse kaugusele jäävad nii Säästumarket kui Selver. Kusagilt peavad need inimesed ka oma toidu koju tooma. Autode parkimiskohti on vähe, tänavad ja hoovid kitsad. lisaksmeenub, et Koplis on ka kodutute varjupaik, kus ratastoolis iniimesed. Ei oska öelda kaua veel see seal on aga ka nende inimeste liikumise võimalustele peame mõtlema. Neid on seal liiklemas näha pidevalt. Kui nüüd mõelda, et talel liiguvad inimesed vähem, kuid peagi saabub kead ja siis suvi ning linnakodanikud ja turistid (sh õpilased, töötud, eakad, puuetega inimesed jmt) tahavad ka ühistransporti kasutada. Kopli poolsaar on tegelikkuses ilusa vaatea, mereäärne koht, kus peredega, laste või lemmikloomadega jalutada ja puhata. Kõikidel pole ka autot nin eelsitama peaks ühistransorti nagu see on mujal Euroopas.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...