20. jaanuar 2015

2015 Riigikogu valimiste kandidaat nr 835 Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines

Kandideerin Tallinnas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas. Olen sotsiaaldemokraat ja mulle on tähtis nõrgemate ühiskonnaliikmete toimetulek ja luban seista puuetega inimeste tööturu ja sotsiaalteenuste parema kättesaadavuse ning nende õiguste ja võrdsete võimaluste eest. Minu kaasasündinud nägemispuue ei ole mulle olnud takistuseks kõrghariduse omandamisel ega töötamisel, kuid ma olen pidanud rohkem pingutama ja leppima olukorraga. Kasvasin Tallinnas ja olen kahe poja ema. Olen töötanud 14 aastat Tallinna Puuetega Inimeste Kojas invatakso koordinaatorina, lisaks raamatupidajana, sotsiaaltöötajana, mittetulundusühingutes juhatuse liikmena, revidendina, projektijuhina. Pikemalt kirjutasin endast ja see avaneb siit.

Olen hariduselt sotsiaaltöötaja ning töötan Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametis. Vabal ajal tegelen tantsimise ja spordiga ning olen harrastusfotograaf. Puuetega inimeste õiguste ja võrdsete võimaluste eest tuleb veelgi rohkem seista. Olen sotsiaaldemokraat ja mulle on tähtis nõrgemate ühiskonnaliikmete toimetulek. Luban seista puuetega inimeste tööturu ja sotsiaalteenuste parema kättesaadavuse ning nende õiguste ja võrdsete võimaluste eest.
Minu nägemispuue ei ole mulle olnud takistuseks kõrghariduse omandamisel ega töötamisel. Olen õppinud sotsiaaltöötajaks ja töötanud puuetega inimeste nõustajana, raamatupidajana, projektijuhina. Mul on nelja-aastane kogemus Mustamäe linnaosa halduskogu ja sotsiaalkomisjoni liikmena. Kuulun mitmesse puuetega inimeste ühendusse ning osalen vabatahtlikuna projektides ligipääsetavuse kaardistajana ja revisjonikomisjonide töös. Usun, et elukestev õpe on vajalik igas elueas ning kiiresti muutuvas ühiskonnas on oluline ennast täiendada – nii väheneb tööpuudus ja toetusesaajad muutuvad paremini toimetulevateks maksumaksjateks.

Miks ma kandideerin?
Selleks, et mulle on tähtsad meie Eesti inimesed. Mina sotsiaaldemokraadina seisan selle eest, et inimesed (ka puuetega inimesed), kes saavad ja suudavad töötada, seda saaksid, sest puuetega inimeste sotsiaaltoetused ja töövõimetuspensionid on liiga madalad. Et iga töö eest makstaks palka, mis võimaldab ära elada ilma toimetulekutoetust taotlemata ja vähendaks palgavaesust. Selleks on vaja tõsta miinimupalka ja pensione. 
Lapsed on meie tulevik - suurendades lastetoetusi ja makstes huviringi või sporditereeningute osalustasu on meie lapsed tervemad, andekamad ja õnnelikumad. 
Kandideerimine on minu isiklik panus, et Eesti liiguks soovitud suunas ja seisan inimeste  eest.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...