11. detsember 2009

Üldkoosolek pimedate ühingus

Reedel said taas kord kokku Põhja-Eesti Pimedate Ühingu liikmed. Toimus üldkoosolek, kus ühingu rohkem kui 500 liikmest oli kohal alla 40. Päevakorras oli 2010. aasta tegevuskava kinnitamine, 2010.aasta tuludfe kulude prognoositava eelarve vastuvõtmine ja kolmandaks punktiks oli revisionikomisjoni liikmete valimine kuni 2010. aasta ühingu juhatuse volituste lõppemiseni ja uute valimisteni.

Nalja sai kah. Üks pime vanem härrasmees oli kohal oma juhtkoeraga. Härra avaldas pahameelt, et midagi huvitavat ei toimugi (seda, mida täpsemalt ta ei teadvustanud!), tõusis püsti ja lahkus protestiks koosolekult. Siis, kui nad jõudsid saaliukse kõrval oleva riidenagi juurde, sisenesid inimesed koosolekule. Koer seisatas koos peremehega ja siis see juhtuski. Juhtkoer pistis pea põrandal olevasse võõra koti luku vahelt sisse. Kott oli selline must nagu laptopi oma ja siis oligi koeral lõugade vahel kilekott koos võileibadega. Peremees ei kuulnud miskit. Jõudsin veel hüüda, et koeral on kilekott suus, kuid peremees ei kuulnud ka seda ning liikus välisukse suunas. Koer neelatas paar korda ja tema kõhtu kadus kilekott koos teise pimeda inimese lõunasöögiga. Õhku levis suitsuvorsti lõhn. Ei muud.

Nii napakas juhtum oli, et enamus pimedates ja eakamatest vaegnägijates ei saanud juhtunust midagi. Kurb on see, et kui koer samamoodi kauplustes käitub, siis võib tulevikus üles kerkida probleem, kus teisigi koolitatud juhtkoeri pimedaitega poodidesse ei lubata. Tõepoolest on paha mõeldagi kui labradorist juhtkoer oma ilase koonuga toidukaupu nuusutab. Õiged juhtkoerad nii ei tee. Rääkisin ka juhtunust Maarjale, kesllel ka koer kaasas oli. Tegelikkuses võib selline üleannetu temp koera tervisele halvasti mõjuda ja koer haigeks jääda. Pärast oli kott kadunud ja keegi sellega teele asunud.

Päevakord sai punkt punkti haaval läbi võetud. Tegin ettepanekuid projektide rahastamise summad ka tulude-kuludena arvele võtta. Ettepanek leidis vastuvõtmist ja revisjoni komisjongi 3-liikmeline valitud: Tiia, Saima ja Ahti. Kõik ühingu liikmed ja kahel meist ka pikema ajaline raamatupidamise ja revisjonikomisjoni liikmena töökogemus. Lõpetuseks anti Talvi Viinapuule üle Euroopast saabunud aukiri pimedate essee konkursil osalemise eest ning mina rääkisin ka takosjuhtide koolitamisest ning viisakast suhtlemisest klientide ja taksojuhtide,, dospetserite vahel. Kõik me tahame saada head teenindust ning selles on ka meiepoolne viisakas käitumises suur roll.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...