24. märts 2010

Mustamäe sotsiaalkomisjonis 24 03 2010

Täna istusin Mustamäe sotsiaalkomisjonis. Masendav kui palju on töötuid, sh neid, kes ei saa mingit abiraha, sest on pikaajalised töötud, kuid taotlesid toimetulekutoetust. Teise grupina olid eakad ja puudega inimesed, kes soovisid ravimitoetust. Uskumatu kui palju kulub inimestel Haigekassa soodustusega retseptiravimite välja ostmisele. Samas kulub üksikutel vanaduspensionäridel 2 ja 3 toaliste korteri kommunaalkuludeks poolpensionist, mõnedel rohkemgi veel. Kuna linnaosal raha vähe, siis olid arutusel hooldekodusse paigutamised ja kaasosaluste otsimine omaste ja pärijate näol. Arutasime igasuguste üldkulutuste nt gaasipliit, hambaproteeside, abivahendite ja taastusravi kulude osalist toetamist, kuid paljudele paraku tulid eitavad vastused, sest pension suurem ja ravimikulutusi siiski tasuti. Jätkuvalt on uus trend, kus mitut last kasvatad isad ja soovivad emade kontole laekuvat lastetoetust isade arvele. Need ettepanekud ka tublide ja kohusetundlike isade kasuks otsustatakse.

Töötutele ei oskagi muud soovitada, kui jalad selga ja Tõõtukassasse aga enne seda mõtle milline on sinu unistuste töökoht? Millised isikuomadused aitavad sul elus edasi liikuda ja millsed väärtused, hoiakud ja motivatsioon on vajalik. Koosta cv ja loe raamatuid, õpi ja arenda ennast, tutvu töökuulutustega. Samas on linnaosades alustanud tööd ka töötute klubid.

Loe lisaks:
Infopäev: Millest alustada, kui oled töötu?

Tallinna ettevõtlusamet korraldab 8. aprillil 2010 kell 11.00-15.00 infopäeva "Millest alustada, kui oled töötu?" Infopäev toimub Tallinnas, Eesti Rahvusraamatukogu konverentsikeskuses aadressil Tõnismägi 2.

Teemad:

  • Milline on minu unistuste töökoht?
  • Millised isikuomadused aitavad mul elus edasi liikuda?
    Väärtused, hoiakud, motivatsioon.
  • Kuidas otsida tööd?
  • CV koostamine. Soovitused tööintervjuuks.

Lektorid: Kristel Rannamees ja Ivika Born.

Infopäev on tasuta. Sünkroontõlge vene keelde.

Osalemiseks palutakse täita registreerimisvorm ettevõtja infopunktis või internetiaadressil www.tallinn.ee/koolitus.

Lisainfo: Tallinna ettevõtlusameti ettevõtja infopunkt Vabaduse väljak 7, Tallinn, tel 640 4225.

3 kommentaari:

Eimar Veldre ütles ...

Üksikud vanaduspensionäride puhul tuleks soodustada kokkukolimisi ühte 2-3toalisse korterisse: seal too sääst, sest linnal ei ole kül suutlikkust ega sobilikkust hakata tarbetu pinna kulusid hüvitada.

Keeruline see oleks, ent samas üks inimlikumaid lahendus tänases seisus.

Tiia Tiik ütles ...

Linn ei saa kedagi sunnitada kokku-lahku kolima ega kortereid vahetama. Teada seegi, et mõnel puhul testament tehtud ja vanainimest ei saa keegi sunduda tema tahtevastaselt välja kolima. Neid kulude arvetusi tehakse normpinna (51 m2)järgi ja kõike ei hüvitatagi ja kui pension suurem kui minimumpalk, siis komisjoni need asad tulevadki.

Anonüümne ütles ...

Mnjah,majaosa omanikuna tahtsin kolida tagasi oma kahetoalisesse korterisse,kus elab tütre pere(et vabaneda "rikkuri" staatusest,sest koristajapalgaga ja üksikvanemana ei suuda kaelakukkuvat maja remontida),kuid näitex jaanuari üür oli 2900,- Mis jääb meile lapsega söögilauale ja koolis ka pidevalt rahalised üritused-käimised jne.?Tuleb edasi vegeteerida ja kuulata kaasomaniku kaagutamist,et ära ole jalus,kui remontida ei jaksa...

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...