29. aprill 2010

Intertakso probleemidega tegeletakse

Kui ma 11.aprillil 2010 kirjutasin oma arvamust Intertakso taksojuhi liikumispuudega noormehe teenindamast keeldumisest http://tiiatiik.blogspot.com/2010/04/mida-ma-arvan-intertakso-teenindamisest.html, siis kirjutasin ka Tallinna Transpordiametilej a Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametile. Eriti kõnekas oli uudist kommenteerijate arvamus nagu puuetega inimesed ei tohikski kasutada taksoteenuseid. Artikli kommentaaride taga ära tuntavalt pahatahtlikkust puuetega inimeste suhtes, sest tegelikkuses on invatakso kasutamise võimalus väiksem kui puuetega inimeste tegelik vajadus.

Tallinna linna kodulehel on kirjas nõuded, millest ilmneb, et taksojuht on teenindaja. Ei suuda uskuda, et mõnes kaupluses müüja keeldub teenindamast, sest kuskil kellelgi inimesel on koduhooldustöötaja, kes kotiga puudega inimesele toitu koju toob. Puudega inimene on täpselt samasuguste õiguste ja kohustustega inimene, kui kõik teised inimesed. Ei saa lubada, et puuetega inimestele mingisuguseid piiranguid nende puude tõttu tehakse. Piinlik on lugeda neid kommentaare Delfis ja SL Õhtulehes, kus kirjutajatele tundub, et puudega inimene saab nii palju riigilt raha, et tema sellepärast ei või sõita taksoga. Jah kui puudega inimene on must ja räpane ja purjus ja lärmab, siis on õigus tema teenindamisest keelduda. Probleem on ka Intertakso dispetšeri halval keeleoskusel, sest kui takso tellimisel teatab inimene kliendi abivajadusest, siis seda tuleb ka taksojuhile tellimuse edastamisel teatada. Ratastool on samasugune pagas kui kohver, kelk, lapsekäru või reisikott. Koertega on teine lugu aga ka see pole piisav põhjendus teenindamise keeldumisel, kui dispetšerile teatada, et reisin koos juhtkoeraga.

Vastus tuli Transpordiametist 26.04.2010:
Lugupeetud Tiia Tiik,

Oleme alustanud haldusmenetlust Arupärimises mainitud taksofirma suhtes. Teatame, et konkreetse teo toimepannud taksojuht ei olnud tööl Intertakso OÜ-s vaid Alatar Grupp OÜ-s, kelle suhtes on ka haldusmenetlus alustatud. Vastavalt Alatar Grupp OÜ vedude eest vastutava isiku poolt antud seletusele on nemad taksojuhiga töölepingu lõpetanud. Taksokomisjon on peatanud haldusmenetluse lõpuni vedaja Alatar Grupp OÜ sõidukikaardi taotluste läbivaatamise. Vedaja poolt tööle vormistatud isikute keeleoskuse kontrollimisega tegeleb Keeleinspektsioon ning vastav teade on neile edastatud. Täname, et antud probleemist meid informeerisite.

Lugupidamisega

Margus Kehi, Tallinna Transpordiamet, Linnatranspordi osakond, Vanemspetsialist


Ja Tallinna Munitsipaalpolitseist 26.04.2010:

Lugupeetud Tiia Tiik

Vastuseks Teie poolt 11.04.2010. a saadetud avaldusele teatame, et avalduses nimetatud faktide kohta on Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti poolt alustatud menetlust väärteoasjas nr 10018502 Ühistranspordiseaduse § 542 lg 1 tunnustusel. Antud väärteoasja raames karistati taksojuht Tretjakovi rahatrahviga. Meie andmetel ta ei tööta enam taksojuhina. Antud faktiga seoses kutsus ka Tallinna taksokomisjon taksofirma Intertakso esindaja komisjoni ette selgitusi andma.

Lugupidamisega Artur Afanasjev, peainspektor

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet

Tundub, et asi on kontrolli all ja linnaametnikud tõepoolest tegelevad selle Intertakso teenindamisest keeldumise probleemiga.

1 kommentaar:

City Style Apartments LLC ütles ...

Kas peale seda huhtumit on antud firmas teenindus paremaks läinud ?

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...