5. oktoober 2010

Heategevuskross «Tanel Leok ja sõbrad» tuleb taas

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidul on taas heategevusprojekt, millega toetatakse liiklusõnnetuses kannatada või vigastada saanud lapsi. Möödunud aastal olid päris suured summad, mis väheste laste vahel ära jaotati. Nüüd otsitakse uusi lapsi/ noori, kuid neid on raske kätte saaada linnaosadest, sest keegi ei taha eriti andmeid välja anda. Samas parandaks see paljude õnnetusse sattumise tagajärjel liikumispuude saanud lastel ravi ja teenuste kättesaadavust või aitaks tasuda abistajale, massaazile, taastusravile või taksosõitude eest jmt.

ELIL saatis sellise info:
Teist aastat korraldab Eesti krossiäss Tanel Leok heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad, mille tuludega soovitakse toetada õnnetuse tagajärjel liikumispuude saanud lapsi. Kross toimub 9. oktoobril Kose-Risti krossirajal.

Eelmisel aastal koguti 180 000 krooni, mis jagunes 10 lapse vahel. Oleme veendunud, et tegelikult on abivajajaid tunduvalt rohkem. Ka sel aastal on koostööpartneriks Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit, kelle ülesandeks on jõuda peredeni, kus kasvab õnnetuse läbi liikumispuude saanud laps ning korraldada abi jõudmist nende lasteni.

Pöördume omakorda Teie poole palvega aidata infot viia sihtgrupini – usutavasti on omavalitsuste sotsiaaltöötajatel enam taustainfot põhjuste kohta, mis on lapsel tinginud liikumispuude.

Sihtgrupiks on kuni 16-aastased (kaasaarvatud) lapsed, kes on saanud õnnetuse tagajärjel liikumispuude. Õnnetus ei tähenda üksnes liiklusõnnetust vaid ka muud traumat (kukkumine, uppumine, olmetrauma jms) - oluliseks kriteeriumiks on sünnipäraselt terve laps, kellega on midagi saatuslikku juhtunud. Heategevusprojektiga liituda soovivad pered võtku kindlasti meiega ühendust e-aadressil elil@elil.ee, edastades oma kontaktandmed, lapse nime, vanuse ja ka lühikirjelduse, mis lapsega juhtus. Kui puudub meili saatmise võimalus, helistagu 6720223 või Evely 5019369 ja Auli 5293144

Lisast leiate taustainfot - korraldustiimi mõtteid korraldatavast üritusest ning eesti- ja venekeelse ankeedi, mille vanemad täidavad ja meile tagasi saadavad. Kui võimalik, siis palume sotsiaaltöötajatel ankeedi koos infoga saata lapsevanemale. Loodame Teie aktiivsele kaasabile, leidmaks sihtgruppi kuuluvaid abivajajaid. Kui te tunnete, et lapsevanem ei saa meiega ühenduse võtmisega hakkama, oleksime väga tänulikud, kui sotsiaaltöötaja teeks seda tema eest.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...