14. oktoober 2010

Kuidas on sõita SEBE ratastoolibussiga?

Sel sügisel läks käiku SEBE ekspressbuss, mis sõidab liinil Võru-Taru-Tallinn. Vajalik eelregistreerimine. Ootan kogemusi ja kommentaarte neilt, kes on seda ratastoolibussi kasutanud. Täna suhtelsin ühe haigla sotsiaaltöötajaga, kes küsis infot selle bussi ja invatakso kasutamise kohta.

Loe edasi Ratastoolibuss

Contra kuulutabRatastoolibuss tähendab tavapäraste mugavustega kaugliinibussi, milles saab sõita ka ratastoolis reisija. Bussis on igapäevaselt olemas koht ühele ratastoolile, samas on olemas võimalus transportida ka mitut ratastoolis reisijat.

Sõiduplaan
Ratastoolibuss sõidab iga päev liinil 86 Tallinn - Tartu - Võru. Võrust väljub buss hommikul kell 7:00, Tartusse jõuab kell 8:15 ja Tallinnasse kell 10:45. Tallinnast väljub buss kell 16:15, Tartusse jõuab 19:00 ja Võrru kell 20:15.
Vaata ka detailset sõiduplaani

Pilet
Ratastoolis reisijal peab olema pilet. Tasuta reisivad puudega lapsed ning sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud. Tasuta sõidu õigust tõendab vastav dokument.

Koolitatud bussijuhid
Ratastoolibussi bussijuhid on läbinud liikumispuudega inimeste abistamise ning ratastooli tõstuki käsitlemise koolituse.

Eelbroneering
Ratastoolikoht on vajalik ette broneerida hiljemalt 48 tundi enne soovitud reisi väljumisaega. Broneerimiseks on vajalik teatada reisija nimi, kontakttelefon, ratastooli tüüp, vajadus tava bussiistme järele, saatja olemasolu ning reisi algpeatus ja lõpp-peatus. Broneeringuid võtavad vastu ja kinnitavad Võru liikluskorraldajad telefonil 786 8721, 525 0070 või e-postil dispetser-voru@sebe.ee.

Tõstuki kasutamine
Tõstuk asub bussi keskmise ukse juures. Reisija pealeaitamiseks bussijuht avab ukse, seab tõstuki valmis ning tõstab reisija õigele kõrgusele. Edasi liigutatakse ratastool sobivasse kohta ning fikseeritakse kinnitusrihmadega bussi põranda külge kahest või neljast kohast. Reisija koos ratastooliga kinnitatakse lisaks ka turvavööga.

Valik pilte ratastoolibussist ning tõstukist:

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...