23. oktoober 2010

Oktoobrikuu sotsiaalkomisjonis

20. oktoobrikuu päeval käisin halduskogu liikmena linnaosa sotsiaalkomisjonis. Nagu alti olid esmalt ravimite-, toimetuleku- ja taastusravi toetuste taotluste läbivaatamine. Siis otsustasime hooldekodusse soovijate järjeokrda võtmise ja kuna kõik need praktiliselt voodihaiged ja eakad inimesed oma kodus hakkama ei saa ja viibivad hetkel haiglates, siis otsustasime nende soovid rahuldada. Paljud neid maksavad 100% oma pensionist holdekodu kuludeks ja Tallinna linn maksab üksikutele eakatele juurde selle puuduva osa, mida tavaliselt lastelt juurde küsitakse, nõutakse.

Sel korral oli huvipakkuvaim taotlus see, kus ema ja poeg olid teinud endale erafirma ja tegelikkuses olid pere täisealised lapsed töötud. Samas äri käis ja firma töötas ning sai tulu. Teine eitav juhtum oli see, kus üks härra käis sanatooriumis paar nädalat suvel puhkamas. Nüüd küsis toetust kulutuste hüvitamise kohta ja tõi pangakonto väljavõtte, mille jääk osutus imetlusväärselt suureks. Põhjusi äraütlemiseks kaalutakse alati aga kui inimene ikka elabki rohtudest ja need reteptiravimid on kallid, siis mingit toetust inimesele eraldatakse. Ei ole kergeid juhtumeid, kuid neid oli kuu aja kohta vähe. Ju on põhjus selles, et inimesed ei tea, ei suuda vajaminevaid dokumente esitada ja paljud ei soovigi oma korterisse sissekirjutatud laste palgatõendeid esitada. Kurb on see, et praegu on palju pikaajalisi töötuid ja vaesus aina süveneb.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...