27. jaanuar 2012

Meie peres on mõtlev mees.

Mõtleb eesti mees siin juba mitu aastat ja eriti viimasel ajal on see plaanide pidamine aktiivseks läinud. Aastavahetusel siis soovisime koos 2012. aastaks uut kodu. Muidugi on suur mure majas, kui ratastooliga välja ei pääse. Kolm on aktiivsed inimesed ja siis üks meeshing peab oma elu kogu aeg teiste järgi sättima. Nii me siis tuleme hommikul koos tööle ja õhtul läheme koos koju. Kui mina magistratuuri õppima läksin, siis pidi mõni meist kaua autos ootama või üldse koju jääma, sest koolipäevad on ülikoolis pikad. Hakkasime otsima, sest mida sa teed, kui üks kannatab, seda kodus passimist ja ajakava tegemist. Arko sundis isegi mul googlekalendrit tegema aga ma ei viitsinud. Mul Tallinna Ülikooli kalendermärkmik ja sinna sisse ma oma plaane kriban. Käisime eelmisel aastal kaks korda ka Arko koolivennal külas ja veendusime, et ehitatakse ikka linnas tänapäeval häid maju. Pole vaja midagi suurt kohandada, sest esimesele korrusele pääseb ja vannituba ja korter on liikumiseks justkui loodud. Arkoga vaatasime siis Mäepealses 3-taolist aga sel oli see häda, et elutoas vaba seinapinda nii vähe, et pole sektsiooni kusagile panna ja polnud panipaika ja autokohad olid kitsad, kuhu saab küll parkida aga välja ei mahu... Siis juhtus see, et see korter broneeriti ära teiste poolt ja selle ajaga leidis Arko uue korteri Haaberstisse.

Täna käisime vaatamas ja meile meeldis. Arko säras nagu päikene (või õigemini nagu täiskuu), sest maja oli ilus ja 2 wc-d oli (suur 5liikmeline pere juu meil), vann oli (minu jaoks eriti vajalik), rõdule pääses (mis oli suurem ja laiem) ja panipaik oli. Maakler sundis meil enne otsustamist korterisse uuesti minema ja ringi jalutama. Aga Arko juba kiirustas mind tagant, sest järjekord oli ukse taga, kes superhinnaga korterit vaatama tahtsid tulla. Korter oli ka suurem, 71,2 m2 ja puud olid maja ümber. Plussideks olid ka bussipeatus maja juures ja Selver paarisaja meetri kaugusel. Ütlesime broneerimise kohta oma jah-sõna, tegelikkuses andsin Arkole selle otsustava mehesõna välja ütlemiseks! Mõtlev mees juba tahaks kiiresti kolida. Mina mõtlen jälle kuidas vanast Tammsaare tee 121 korterist lahti saaks ja kolimisest talveajal ma küll nüüd eriti huvitatud pole. Aga olen varemgi kolinud lumega Lasnamäelt ja eks siis ootame panga jaoks hindamisakti ära. Sorteerime asju ja unistame elust Tähekodus (mitte Tähesajus nagu alguses meelde jäi). Tähtede poole. Tegelikkuses merele lähemale Pärnaõie õuele, kus puude taga on kilomeetri kaugusel mets. Saab sporti teha ja kilomeetri kaugusele jääb ka Haabersti kurikuulus ring, mida õppesõiduautod oskavad kõrgelt hinnata. Samas Arko lemmik pood on Rocca al Mare ja õnneks oskab ta ka hästi autot juhtida. Varsti siis on oodata küllakutset soolaleivapeole aga sellega läheb veel veidike aega nii, et olge kannatlikud.     
       

2 kommentaari:

Aire ütles ...

Lahe siis!
Aga mis Tähesaju? See ju Lasnal ikkagi?

Tiia Tiik ütles ...

õigust räägid, vaatasin et on hoopis Pärnaõue Tähekodu.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...