16. jaanuar 2013

Tallinn katab ratastoolikasutajate invabussi sõidukulud tööle pääsemiseks



Selline meie ettepanek on siis lõpuks Tallinna Linnavalitsuse poolt heaks kiidetud ja otsustatud, et ratastoolikasutajad saavad tasuta tööle sõita. Õige, see ongi võrdne kohtlemine. Tallinna Puuetega Inimeste Koda on koordineerinud töötavate ratastoolikasutajate tööbussiringi teenust 2005.aastast. Keskmiselt kasutab teenust 11 inimest kuus. Algatuse sai see ratastoolikasutajate tööbussiring Irene Lindilt, kes kõrgharidusega inimesena soovis tööle sõita ja nii me neid ümarlaudu tegime, kuniks otsustas tollane abilinnapea Diana Ingerainen, et kui linn peaks seda tegema, siis teeme ära. Kui praegune linnavalitsus otsustas 2012.aasta lõpus, et tuleb tasuta ühistransport, siis me selle ettepaneku Tallinna Puuetega Inimeste Koja taksokomisjonis tegime. Meie ettepanekut toetas ka juhatus ja nii see saigi linnavalitsusele esitatud. Tore uudis igatahes ja jääb ainult loota, et neid töötavaid puuetega inimesi juurde tuleks.
 
Raepress, 16. jaanuar 2013
Tallinn kannab ratastoolikasutajatele töölesõidu kulud täies ulatuses

Ratastoolikasutajad, kes kasutavad invatransporti  tööle sõiduks, on nüüdsest vabastatud  selle omaosalustasust, selle kulu kannab Tallinna linn. Ratastoolikasutajaid on saanud kasutada linna poolt  korraldatavat transporditeenust tööle sõitmiseks omaosalusega, mis oli võrdne 30 päevase kuupileti hinnaga (18,53 eurot kuus). Seoses sellega, et alates 2013. aastast on linnatransport tallinlastele tasuta, on  Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti otsusel  käesolevast aastast töötavad liikumispuudega inimesed vabastatud tööbussiringi omaosaluse tasust. „Tahame igati võimaldada liikumispuuetega inimestele ligipääsetavust oma töökohta, et avardada või säilitada neile töötamise võimalusi,“ märkis abilinnapea Merike Martinson. Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet kaotab ka omaosaluse sügava ja raske liikumispuudega laste transporditeenusele  lastelaagrite teenindamisel Tallinna linna piires, mis siiani oli 1.28 eurot päevas.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...