7. mai 2013

Tunne Tallinnat ehk uued tänavad Haaberstis

Tänane Raepressi uudis kuulutas, et meie maja taha tulevad uued tänavad - Noorkuu ja Vanakuu tänavad. Lahe aga millal tuleb siis Täiskuu tänav? Palju toredaid mõtteid nimekomisjonilt ja majad aina kerkivad Pärnaõuele, tempos 3 maja aastas. Foto on NCC lehelt ja hindu vaadates on ikka võrreldes meie, 2012.a veebruaris ostetud korteri hinnaga ikka märgatav hinnatõus 84lt 108 tuhandele aga meie oleme rahul ja tasume usinalt pangalaenu ja korteri kommunaalkulusid, mis jäävad väiksemaks, kui Mustamäe korterite kulud. Uus on ikka parem, kvaliteetsem ja mõnusam. Naabrid on ka päris toredad ja ümbrus  ning jalgrattateed on head sportliku puhkuse veetmiseks. 

Uudis ise järgmine: Raepress, 7. mai 2013

Pikaliivale hakatakse korterelamuid rajama

Haabersti linnaossa Pikaliiva asumisse kavandatud Pärnaõue elamurajooni rajatavad tänavad hakkavad kandma nime Noorkuu tänav ja Vanakuu tänav.  Uued tänavad rajatakse Rannamõisa tee 9c ja 10 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu kohaselt alale kerkivate korterelamute teenindamiseks. Kaks uut Pikaliiva tänavalt algavat poolkaarekujulist tänavat moodustavad Pikaliiva tänavaga lõikuva ringi. Kuigi Pikaliiva tänavalt lähtuvaid kaarekujulisi tänavalõike saaks käsitleda ka kvartalisiseste teedena, teeks majade suhteliselt tihe paigutus sealsete aadresside leidmise keeruliseks. Seetõttu otsustati anda kummalegi tänavalõigule omaette nimi. Sealkandis kasutusel olevast alepõllunduse nimeteemast olid reservis veel Põrendi, Letsi ja Kiku. Kuna need nimed eriti hästi ei kõla ja sobivaid ajaloolisi kohanimesid sellel alal ei esine, siis otsustati nimede valikul lähtuda tänavate kujust. Nimekomisjon kaalus teiste seas Rõnga, Sõrmuse, Idapoole jne nimesid ning lõplikult jäid sõelale nimepaarid Idarõnga tänav - Läänerõnga tänav, Idapoole tänav - Läänepoole tänav ja Noorkuu tänav - Vanakuu tänav. Haabersti Linnaosa Valitsus kooskõlastas nimekomisjoni esitatud variantidest Noorkuu tänava ja Vanakuu tänava nimed. Pärnaõue elamuasum on üks suuremaid elamuehitusprojekte Tallinnas - kümneaastases perspektiivis peaks Rannamõisa ja Vana-Rannamõisa tee vahel paiknev linnakvartal koosnema enam kui 40 kortermajast. NCC Ehitus AS alustas Pärnaõue elamurajooni arendust 2008. aasta kevadel.


Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...