22. märts 2014

Hea teada: kui reisija saab viga taksos

Leidsin sellise lugeja kirja, mille panen ka siia, sest reisijate ohutuse eest vastutab taksojuht, bussijuht jne. Kindlasti sellistes olukordades peab taksojuht, kes on klienditeenindaja inimesega suhtlema, küsima kas on abi vaja või vajadusel kutsuma kiirabi. Kui inimene tunneb valu või iiveldust alles kodus, et peale pea ära löömist või kukkumist, lööki nt pidurdamisel, siis tuleks pöörduda arsti poole. Ka turvavöö kinnitamine on liiklusseadusest tulenevalt kohustuslik nii taksoesi- kui ka tagaistmel. Selle kinnitamisest peab veenduma taksojuht enne sõitma asumist. 

Lugeja küsib: kas avariisse sattunud klient võib taksofirmalt hüvitist nõuda?

Avaldatud: 15. märts kell 14:00
«Sõitsime naisega taksoga ja takso tegi avarii. Taksojuht ise oli avarii põhjustamises ka süüdi. Minul ei juhtunud midagi, aga naine sai peapõrutuse ning peab ka nüüd töölt koju jääma mõneks ajaks. Käisime järgmine päev ka traumapunktis ning asi on fikseeritud. Soovin küsida, et kas meil on õigus pöörduda taksofirma poole kahjunõudega seoses sellega, et naine on mõnda aega töölt kodus ning samuti ka paluda hüvitada avarii füüsiliste ja emotsionaalsete tagajärgedega tegelemine?» küsib lugeja.
Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fondist.
Kui taksoga põhjustati liiklusõnnetus, milles saite reisijana viga, siis saate kahju hüvitamist nõuda taksole liikluskindlustuse kaitse andnud kindlustusandjalt. Kindlustusandja, kellel on kahju hüvitamise kohustus, saate teada vastava päringu abil.
Kindlustusandja hüvitab muu hulgas ajutisest töövõimetusest tingitud sissetuleku vähenemise. Mittevaralise kahju (nn valu ja vaev) hüvitamine kindlustusandja poolt sõltub vigastuste raskusastmest. Kui tekkinud kahju on suurem, kui liikluskindlustuse seaduses ettenähtud kindlustusandja hüvitamiskohustus, saate ülejäänud osa nõuda kahju tekitajalt.
Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...