21. mai 2010

Kutse: Tule laupäeval lauluväljakule


Party on Wheels 2 kutsub 22. mail ratastoolirallile
Laupäeval, 22. mail leiab Tallinna lauluväljakul aset kolme ratastoolis noore poolt ellu kutsutud vabaajaüritus Party on Wheels2. Kella kolmest kaheksani kestval tasuta spordi- ja muusikaüritusel astuvad üles Birgit Õigemeel, Mimicry, Lu:k ja Kraaken ning iga soovija saab ka ise ratastooli istuda. http://www.partyonwheels.eu/

“Tahame näidata, et ratastool on kõigest liikumisvahend ning see ei takista põneva ja sisuka elu elamast,” tutvustab teist aastat korraldatava peo ideed Jüri Lehtmets. “Meie soov on vähendada ühiskonna kohmetust liikumispuudega inimeste suhtes ning aidata kaasa sellele, et ka ratastoolis noored oleksid aktiivsed ja lööksid ühiskonnaelus julgelt kaasa.”

Viietunnise vabaõhuürituse käigus saavad huvilised proovida, kuidas on ratastooliga erinevaid takistusi ületada, osaleda ratastoolirallil, mängida elektriratastooliga saalihokit ning tantsida line-dance´i. Päeva jooksul astuvad heategevas korras üles mitmed tuntud muusikud. Peo avab Ott Lepland, kuulda saab Birgit Õigemeelt, Superstaari-saatest tuntuks saanud Kene Verniku punti Mimicry, elektroonilise tantsumuusika bändi Lu:k ja ansamblit Kraaken. Lavale tuleb Kaie Segeri endise õpilase Kristiina Pahki line-dance´i grupp Kaja Linedance. Kristiina Pahki juhendamisel saab proovida line-tantsu nii ratastoolis, kui ka omal jalgel.

Party on Wheelsi korraldavad noored annavad laupäeval välja ka Kuldse Velje auhinnad asutustele, kes on hõlbustanud liikumispiiranguga inimeste sulandumist ühiskonda. Omaniku leiab ka Kaigas Kodaras tiitel, mille saab organisatsioon, kes on liikumispuuetega noorte elu oma tegevusega takistanud.

Ürituse raames toimub ka invamess, kus tutvustatakse põnevaimaid invateenuseid ja abivahendeid ning saab kaasa lüüa käsitöö töötubades. Kohal on raamatukogubuss Katariina Jee, Taki madalapõhjaline buss, nõukogude-aegne käsijuhtimisega auto liikumispiiranguga sõjaveteranidele ja palju muid aegade hämarusest pärit abivahendeid. Osa võtab Euroopa Komisjoni teavituskampaania “Erinevuste poolt. Diskrimineerimise vastu”, kes korraldab muu hulgas ka viktoriini ning teeb soovijaile näomaalinguid. Party on Wheels2 on kõigile tasuta ja toimub Tallinna lauluväljaku kaare tagusel maa-alal laupäeval kella kolmest kaheksani.

Eestis on liikumispiiranguga inimesi kokku 50 000 ehk kogurahvastikust 4 protsenti. Neist töötab vaid ca kümnendik ning 16-24aastastest puudega inimestest õpib ainult kolmandik. Idee korraldada Party on Wheels taolist noorteüritust sündis sellest, et Tallinna kolinud ratastoolis noored Karl ja Jüri otsisid mõnusat ajaveetmiskohta, kuhu ka elektriratastooliga sisse pääseks. Meelelahutuskohti läbi helistades selgus aga paraku karm tõde – enamikesse lahedatesse noortekohtadesse ei pääse ratastooliga sisse. Sealt tekkiski mõte korraldada noorteüritus, kuhu oleks teretulnud nii liikumispuuetega kui liikumispuudeta noored.

Esimene Party on Wheels toimus aasta tagasi Kristiine keskuses, seal astusid teiste seas üles näiteks Tanel Padar, Külalised, Bullfrog Brown ja HND.Seekordne ettevõtmine saab toeks tänu toetajatele, kelleks on Euroopa Komisjoni teabekampaania “Erinevuste poolt. Diskrimineerimise vastu”, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Hasartmängumaksu Nõukogu, Lauluväljak, SEB Maijooks, Broadline, RGB, Balti Kontsert, G4S, MB Show Service, Major, Netpoint, Tervise Abi, Forum Cinemas, Saarioinen Eesti OÜ, Kanal 2 jt.

Lisainfo:

Jüri Lehtmets
POW projektijuht
jyri.lehtmets@gmail.com
tel 566 38752
www.partyonwheels.eu

Evely Kaibald-Reemet
Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuhi abi
evely@elil.ee
tel 50 19 369

Katre Ratassepp
“Erinevuste poolt. Diskrimineerimise vastu” teabekampaania esindaja
Eestis / ürituse meediatugi
katre@kpms.ee
tel 50 96650
www.stop-discrimination.info http://www.stop-discrimination.info/

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...