5. mai 2010

Rahvaküsitlus Tallinnas

Inimesed kurdavad, et ei saa internetis hääletada. Mul õnnestus täna kohe sellele küsitulsele IDkaardiga vastata. Minu valik 50 km/h ja kindlasti on vajalikud ühistranspordi sõidurajad. Ja teeaugud korda! Ütelge ka oma arvamus välja.


Link Tallinna kodulehele

3.-9. maini toimub Tallinnas linnaelanike küsitlus, mille eesmärgiks on välja selgitada linlaste seisukoht küsimuses, kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirust alandada.

Linnaelanikud saavad võimaluse öelda välja oma seisukoht küsimuses „Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50 km/h-lt 40 km/h-le?“, vastates küsimusele kas „jah“ või „ei“. Küsitlusel saavad osaleda ainult rahvastikuregistris tallinlasena arvel olevad vähemalt 18 aastased linnakodanikud.

Küsitlus viiakse läbi nii selleks avatavates küsitluspunktides kui ka elektrooniliselt. Üle linna avatakse linna teenindussaalides ja kaubanduskeskustes 14 küsitluspunkti.

Küsitluspunktis hääletamiseks tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Tallinna kodulehe aadressilt http://www.tallinn.ee/est/valimised/Kesklinna-piirkiirus elektrooniliseks hääletamiseks on tarvis ID-kaarti ja ID-kaardi lugejat. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt 3. mai kella 9-st kuni 8. mai kella 20-ni.

Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7), Tallinna Kesklinna Valitsuses (Nunne 18), Mustamäe Linnaosa Valitsuses (Tammsaare tee 135) ja Nõmme Linnaosa Valitsuse teenindussaalis (Jaama 1) asuvad küsitluspunktid on avatud argipäevadel - 3. maist kuni 6. maini kella 9–17 ja 7. mail kella 9–16.

Teised, kaubanduskeskustesse sisse seatavad küsitluspunktid on aga avatud nädalavahetusel - reedel, 7. mail ja laupäeval, 8. mail kella 12-19 ning pühapäeval, 9. mail kella 12-16. Sellised küsitluspunktid asuvad Solarise Keskuses (Estonia pst 9), Rocca al Mare Kaubanduskeskuses (Paldiski mnt 102), Kristiine Kaubanduskeskuses (Endla 45), Lasnamäe Prismas (Mustakivi tee 17) ja Idakeskuses (Punane 16), Magistrali Kaubanduskeskuses (Sõpruse pst 201/203), Järve Selveris (Pärnu mnt 238), Pirita Selveris (Rummu tee 4), Põhja Rimis (Põhja pst 17) ja Sõle Selveris (Sõle 51a).

Liikluskiiruse alandamine 10 km/h võrra suurendab tõenäoliselt liiklusohutust ning liiklusõnnetustes hukkunud jalakäijate arv väheneks viiendiku võrra, selgus Inseneribüroo Stratum ja Tallinna Tehnikaülikooli teadurite mullusest uuringust. Uuringuga saab tutvuda Tallinna kodulehel aadressil http://uuringud.tallinnlv.ee/document.aspx?id=10956 internetis.

Viimasel kümnendil on linnaliiklust rahustavaid meetmeid rakendanud, sealhulgas piirkiirust langetanud paljud Euroopa linnad, näiteks Bern, Oslo, Stockholm, Kopenhaagen, Helsingi ja peaaegu kõik teised Soome linnad.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...