7. mai 2010

Ostuööl Viru keskuses

Eile õhtul oli päris lahe minna linna peale. Koos lastega, mida juhtub suhteliselt harva. Aga poistel see mure, et jalavarjud lihtsalt kuluvad ära või lagunevad suurest ringi traavimisest ribadeks. Uusi raske saada, eriti suuremal, sest see kinganumber 46 tundub minev kaup olema. Aga neile noortele ju iga värv ja tegumood ka ei sobi. Tean seda hästi, sest ilma nendeta ma neile riideid või jalanõusid üldiselt ei osta. On ka erandeid. Eriti jõulude ja sünnipäevade ajal ja siis on küll Rene oma pusaga rahul olnud. Imre käib peale 18 aastaseks saamist autokoolis. Õppesõiduautosse pole veel istunud, tegeleb teooriaga.

Autokool sai otsa kellapoole üheksa paiku ja ta jäi meid linna ootama. Saime noorema pojaga koos trolliga linna minna kiiresti, sest õhtul kella 21 ajal liiklus hõre. Vanem poeg ootas meid Tammsaare pargis, kus oli Saku telk ja mängis noorteband. Rahvast oli vähe ja olukord rahulik. Mulle meenus just nädal tagasi noorema poja uurimustöö noored tänaval. Küsis ta minultki ja vastasin talle, et mulle noored meeldivad. Kui nad normaalsed, ei tatista, ei kähmle ja pole ebaviisakad, sest noored veedavad meelsasti aega tänaval, kui sõbrad, mänguväljakud või muud vabaõhu üritused, skatepargid. Kui neil on igav, siis nad tahavad tähelepanu ja liiguvad kampades. Meie ilmastikus on talvel väljas külm, siis nad kogunevad kaubanduskeskustesse. Seal huvitav ja koos olles saab suhelda, poodides ringi kolada, uudistada.

Ostuöö kaubamajas oli lahe, sest müüjad ja klienditeenindajad olid reetuses, mis pärit 80-datest. Ringi vantsis ka Mishka karu, kõndis ostjate vahel ja hüüdis mömm, mömmmömm... Kuidagi ei suutnud tõsiseks jääda, nii naljakas ja vaimukas noormees. Müüjad viisakad, esines ka ansambel Laine ja pärast poole uue ja vana kaubamaja eraldavatel treppidel võttis laulu üles meeskoor. Mina olin 1,5 tunnilise shoppamise järel päris väsinud. Aga jalavarjud me endale leidsime ja see -20% hinnast on piisavalt suur kokkuhoid. Arvan, et lähen teinekordki sellistele ostuöödele, sest need on igal juhul paremad kui hullud päevad. Seltskond oli ka rahulik, ei mingit tõuklemist ega trügimist. Kaubamajas on alati lahe, viisakas teenindus, meeldiv keskkond. Nüüd küll nostalgitsen vist.




Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...