23. mai 2010

Ratastoolis noored kiitsid tegijaid ja laitsid Parlamendi ööklubi


Eile oli lauluväljakul peale maijooksu noorteüritus, mis oli heategevuslik üritus nimetusega Party on Wheels 2. Kuna oli ilus ilm oli kohal ka palju rahvast, proovida sai ratastoolirallit, mängida kelguhokit, ületada takistusrada, kunstnik Mella õpetas jalaga maalima ja kohal oli raamatukogubuss Katariina Jee ja TAK-i madalapõhjaline buss, millesse sisenemist paljud tavainimesedki proovida said. See buss oli päris popullarne.




Tänusõnad Sirje Rohtile, kes pakkus tasuta linnaliini bussi ratastoolis lastekodu laste ja ka teiste liikumispuudega inimeste tasuta kohale toomist ja pärast Lauluväljakult koju viimist.


Projekti raames tunnustati asutusi, ettevõtteid ja eraisikuid, kes on liikumispiiranguga inimeste ühiskonda sulandumist toetanud. Kuldse ratta said:
1) Eesti Draamateater - teatrimaja renoveerimisel taksituste kõrvaldamisest ja lifti ehitamisel
2) Rucola restoran - ratastoolis noortele relsside paigaldamise eest sinna sisse pääsemisel
3) Tulika Takso - abistamisel takosjuhtide abikäe eest treppidest üles pääsemisel, sest neil noortel puudub võimlaus kasutada Tallinn invataksoteenust, kuna on pärit mujalt Eestist.
4) Tallinna Linnavalitsus reisisaatjate eest, kes elektriratastoolis liikuvaid noori on abistanud ühistransporti saamisel, avades kaldtee trollis ja bussis. Populaarseks tegi asja see, et hr Edgar Savisaar, Tallinna linnapea, isiklikult tuli auhinda vastu võtma.

Jään arvamusele, et reisisaatjad on vajalikud, kuid neid tuleb koolitada ja õpetada ning ühistranspordi sõidugraafikuid peab planeerima ja koostama nii, et liikumispuudega inimesed saaksid igal linnaliinil madalapõhjaliste busside, trollide ja trammidega sõita võrdselt teiste linnakodanikega.

Lisaks neljale tunnustusele anti välja ka auhind "Kaigas kodaras 2010", mille pälvis ööklubi Parlament, kes sulges kaldteega varustatud ukse põhjendusega, et seda kasutatakse harva ja sealt puhub külma sisse.

Noored tegid ettepaneku - sulgeda tavakülastajate uks ja avada ühiseks kasutamiseks kaldteega uks. Mõte oli väärt ja sai väärilise aplausi.

Pildid siit

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...