14. märts 2012

Head emakeelepäeva!

Hommikul Vikerraadios tuletati meelde, et täna on meil emakeelepäev. Meie emakeel on ilus ja minu arvates peaksid kõik meie riigi elanikud suutma selle riigi abiga selgeks õppida. Tahan rohkem eesti keeles Eesti riigis rääkida aga paraku on palju muukeelseid inimesi, kes eesti keelt ei mõista. Eelmisel laupäeval pidas Naiskogu Kadri Tallinnas konverentsi, kus olid külalised Sooomest. Nad rääkisid, et Soomes on see keeleõpe muulastele paremini korraldatud. Seal saavad võõrad õppida riigikeelt ja muulaste keskuses hoitakse lapsi, pakutakse abi perevägivalla, toimetulematuse korral ka muud abi. Peaksime võtma eeskuju Põhjamaadest, mitte lootma, et need inimesed, kes on meil elanud juba poolsajandit, hakkakasid eesti keelt õppima. Arvan, et tööturukoolitusel peaks keeleõpe olema kohustuslik. Rõõmu tunnen neist paljudest noortest, kes kõnelevad eesti keelt. Eesti keeles õppimine ja rääkimine on võimalik. Hoiame oma emakeelt värskena! 

 Peaks vist panema sildi uksele, et siin räägitakse eesti keelt! Sarnane silt on Setomaal. 
Muideks täna 1 vene keelt kõnelev klient soovis vene keeles mulle õnne emakeele päeva puhul! Emakeele päev suutis ta telefonis eesti keeles öelda. Tore kui neile meie päevad korda lähevad.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...