20. november 2009

Miks ma ei vaktsineeri ennast

Ikka sellepärast, et ma ei soovi seda. Kui loen, et riskirühmadeks on lapseootel naised, lapsed vanuses kuus kuud kuni seitse aastat, tervisesüsteemi ja hoolekandesüsteemi töötajad, kes on otseses kokkupuutes pat­si­entidega, isikud vanu­ses 8–64 aastat, kes põevad kroonilist kop­su-, südame-, neerude või ainevahetussüsteemi haigust ning immuunpuudulikkusega isikud.

Loen seda riskirühmasid üle ja sealt selgub, et peakisn ennast laskma vaktsineerida. Aga tänan, ei! Ka lapsele rääkisin ja tema õpetajaga, et mina vaktsineerida oma lapsi ei lase. Lihtsalt sellepärast, et kui oleme terved, siis on tõenäosus haigestuda olemas, kuid kas selle hoiab ära vaktsineerimine on tadmata. Lapsepõlves olime õega ka riskirühmas, sest enneaegsuse tõttu ei lubatud meid, kui imuunpuudulikke lapsi, üldse vaktsineerida ja nii olen praktiliselt sellest süstimisest ilma jäänud. Olin enne kooli tihti haige ja põdesin kõikvõimalikke viirus ja lastehaigusi. Hiljem minu tervis muutus paremaks ja paremaks ja nüüd võin päris rahul olla. Praegu sellise kampaania korras vaktsineerimisel, kui on palju viirusnakkus haigeid, siis ei teata mis see endaga kaasa toob. Kui on krooniliste ja madala immuunpuudulikusega inimestel kaasmõjusid, siis kas suudab perearst neid selgitada enne süsti tegemist?

Siit ei tasuks välja lugeda seda, et ma ei poolda vaktsineerimist. Kuid see pole nii, sest olen omas lapsed lasknud korraliselt vaktsineerida ja nad on täiesti terved ja tugevad pojad.

Artiklist:
Seagripivastane vaktsineerimine võib perearstidele üle jõu käia
http://www.epl.ee/artikkel/483052

„Vaktsiin on pakutud kümne doosi kaupa pakenditesse ning see ei võimalda vaktsiini pakendites müüa. Samuti tuleb gripi­vaktsiinile tagada külmtransport, kuid me ei saa nõuda inimestelt, et nad tuleksid termostega apteeki vaktsiini ostma,” lausus Pevkur BNS-i vahendusel.

•• Esimese prioriteedina identifitseeritud riski- ja sihtrühmadesse kuulub hinnangu järgi maksimaalselt kuni 300 000 inimest. Nendeks on lapseootel naised, lapsed vanuses kuus kuud kuni seitse aastat, tervisesüsteemi ja hoolekandesüsteemi töötajad, kes on otseses kokkupuutes pat­si­entidega, isikud vanu­ses 8–64 aastat, kes põevad kroonilist kop­su-, südame-, neerude või ainevahetussüsteemi haigust ning immuunpuudulikkusega isikud.
•• Sotsiaalministeerium kuulutas Euroopa ravimiameti heakskiidetud H1N1 vaktsiini hanke välja esmaspäeval, 16. novembril. „Samal päeval saadeti hankedokumendid ka GlaxoSmithKline Eesti OÜ-le,” kinnitas ravimigigandi Eesti meditsiinidirektor Toomas Pruunsild ning firma esitas Pandemrixi-nimelise rohu pakkumise ministeeriumile järg­misel päeval. Eilseks polnud selgunud, kas riik on pakkumise heaks kiitnud.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...