25. november 2009

Tallinnas hõlbustus takso tellimine kuulmis- ja kõnepuudega inimestele

Kui Tallinnas arutatakse puuetega inimste probleeme, siis oleks hea tava kaasata sinna ka Tallinna Puuetega Inimeste Koda. Invatakso teenust koordineerime aga kokkusaamistele meid ei kutsuta. Seda vist nimetataksegi koostööks MTÜ-dega.

Raepressi uudis, 25. november 2009

Tallinnas hõlbustus takso tellimine kuulmis- ja kõnepuudega inimestele

Tallinna Sotsiaal-ja Tervishoiuamet koostöös Eesti Kurtide Liidu, Tallinna Transpordiameti ja Tallinna taksofirmadega töötasid välja tegevusjuhise eesmärgiga hõlbustada kuulmispuudega ning kõnetakistusega inimestel takso tellimist Tallinnas.


Inimesed, kes ei kuule või kelle kõne on takistatud, saavad nüüdsest taksot tellida SMS teel juba kolmest taksofirmast, AS Tulika Takso, Marabu ja Laki Takso.

Takso tellimise arusaadavuse tagamiseks töötati välja süsteem, mille järgi toimides võib kuulmis-või kõnepuudega inimene olla kindel, et tema tellitud takso ka kohale tuleb. Reeglina saadab taksofirma tellimusele kinnituse viie minuti jooksul peale tellimuse saamist (tipptundidel ja näiteks aastavahetusel kauem). Kui kinnitust ei tule, on see märk, et klient võib saata uue tellimuse või tellida takso mõnest teisest firmast.

Kui soovitakse taksot tellida konkreetseks kellaajaks, tuleb arvestada, et tellimuse esitamiseks ja tellimuse täitmiseks peab varuma aega, üldjuhul viis minutit kinnituse aeg + 10 - 15 minutit tellimuse täitmise aeg.

Kurdid omavad vastavat kaarti ja seda tuleks taksojuhtidele taksosse sisenedes näidata.

S
oovitus on salvestada takso tellimise vorm oma mobiili.

SMS teel takso tellimise skeem on üleval Eesti Kurtide Liidu kodulehel – http://www.ead.ee/tallinna_taksode_tellimine_2009.html ja

Tallinna ja Harjumaa Kurtide Ühingu kodulehel - http://www.thky.ee/et/uudised?news_id=254


Lisateave: Kerti Kollom Seidelberg,

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet tel 6457804

Ruth Pärn,

Tallinna Transpordiamet tel 6404997

Tulika Takso tel 53345859
Marabu Takso tel 56454440
Laki Takso tel 5050511

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...