21. september 2013

Postimehe valimiste lehe kandidaadi tutvustus


Valimised 2013. KOHALIKU OMAVALITSUSE VOLIKOGU VALIMISED 
20. OKTOOBER 2013

Kandidaat nr. 1403  TIIA TIIK

23.11.1969
VolikoguTallinna Volikogu
Valimisringkond1. Haabersti
NimekiriSotsiaaldemokraatlik Erakond
Erakondlik kuuluvusSotsiaaldemokraatlik Erakond
SünnikohtTallinn
Haridusmagistrikraad, sotsiaaltöö, Tallinna Ülikool 2013
Töökoht, ametTallinna Puuetega Inimeste Koda, sotsiaaltöötaja
TeaduskraadMA
Kodulehekülghttp://tiiatiik.blogspot.com/
E-mailtiiatiik@hot.ee

Miks peaks valima just Sind: Töötan sotsiaaltöötajana, olen halduskogu liige ja linnaosa sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni ning keskkonna komisjoni liige. Oluline on elanike toimetulek, teenuste kättesaadavus ja linnaelanike heaolu. Igal ühel peab olema võimalus ennast arendada, harida ja töötada. Sotsiaalküsimuste lahendamisel tuleb rohkem kasutada juhtumipõhist lähenemist, toetada perekonda, panustada teenustesse, teha koostööd kodanikeühendustega. Linnaplaneerimisel tuleb arvestada lastega perede, noorte ja puudega inimeste ja eakate omapära ning vajadustega. Oluline on eelistada kaasaegset ühistransporti ja vajalik on muuta ühistranspordi liinivõrku, kohandada peatuseid linnaelanike reaalsetele vajadustele vastavaks, vähendada ümberistumiste arvu, tagada inimeste liikumisvajadused ja rahulolu. Mulle meeldib harrastada sportlikke eluviise ning jalgratturina hindan kergliiklusteede võrgu arendamist; kõnniteede ja tänavate korda tegemist, ohutuks muutmist. Rohkem inimlikkust ja väärikust!

Lubadused, mille täidan, kui osutun valituks:
  • Luban, et seisan selle eest, et aiendada linnaosade halduskogude pädevust, anda neile linnaosa eelarve ja linnaosavanema kinnitamise funktsiooni ning otsustusõigus määrava tähtsusega detailplaneeringute läbivaatamisel ja rendilepingute sõlmimisel.
  • Tegutsen selle nimel, et innakodaniku jaoks oleks võimalikult lihtne suhtlemine linnavalitsusega, soovin muuta asjaajamist ühe ametniku põhiseks, ning viia võimalikult palju probleemilahendusi veebikeskkonda. Tallinlasel peab olema võimalus kiirelt ja lihtsalt veebikeskkonnas või teenindussaalis teavitada probleemidest, esitada toatlusi ja jälgida probleemide lahendamise käiku ja tulemusi.
  • Luban, et seisan selle eest, et linnaplaneerimisel arvestatakse lastega perede ning eakate ja puudega inimestega, nende piiratud liikumisvõime ja erivajadustega ja hoiame, korrastame linna rohealasid ja loome võimalusi vaba aja veetmiseks, sportimiseks ja lemmikloomadega jalutamiseks.
Tõed, mille järgi elan:
  • Muuta ei saa teisi inimesi, kuid muuta saab suhtumist teistesse ja leppida erinevustega.
Mille võtaksin kaasa üksikule saarele: Piibli.
Mis autoga sõidad: Ise ei juhi autot, kasutan ühistransporti.
Millistes ettevõtetes omad osalust: olen FIE, osutan nõustmis- ja raamatupidamisteenuseid.
Keda loen isiklikuks suurimaks eeskujuks: Eiki Nestor
Hobid: fotograafia,sport, linetants.

Perekonnaseis: vabaabielus
Laste arv: 2
Kommentaar laste arvu kohta: Meie peres on üles kasvanud 2 täisealist poega ja noorem õpib veel kutsekoolis.
Kus elan: korter
Lemmikraamat: Tommy Hellsten. Saad kõik, millest loobud.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...