18. september 2009

Lihne ja maitsev õunapirni pizza


Mulle meeldib küpsetada, kui selleks tuju on. Praegu on sügis, seened, õunad ja pirnid saadaval. Küpsetan pärmitainast, mis mul iga korraga üha enam õnnestub. Nädala alguses tegin viineri ja seenepirukaid. Täna tegin õunapirni pizzat. See tänane kook tuli nii mega hea, et ei suuda ennast köögist ja plaadikoogist eemale hoida.

Kribin siia teilegi ühe lihtsa pärmitaigna retsepti soovituse, mis pärineb toidutarest Puravikupitsa nimetuse alt. Tasub proovida.

Tainas: 1/3 pulka pärmi (25grammi), 0,5 tl soola, 1 tl suhkrut, 1,5 dl vett, 2 sl õli, 4 dl nisujahu

Sega pärm suhkruga vedelaks, lisa sool, leige vesi ja õli ning viimaks jahu. Pane taigen kerkima, kausi alla võib panna poti sooja veega ja kausi peale kaas ja rätik selle peale. Umbes 30 minuti pärast vajuta taigen tagasi kaussi ja kata kaane ja rätikuga. Mina võtsin seejärel 15 minuti pärast kaane ära, raputasin veidike jahu taigna peale ja rullisin käte vahel kas väikesed pirukad käe vahel, peopesas valmis. Seda voolimise nippi õpetas mulle ema, kes oli restoranis meisterkokk. Tema toidutegemise oskust kiitis terve küla ja linn.

Plaadikoogi jaoks tegin ka taigna kätega ja panin plaadile, siis lisasin õunad-pirnid, kaneeli ja suhkru. Küpsetasin 200-225 C ahjus umbes 30 minutit. Valmis tuli krõbedalt hõrk plaadikook.
Tehke järgi. Maitses hea ja ei mingit taigna rullimist ja jahus tolmutamist.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...