17. september 2009

Masu paneb rohkem raamatukogus käima

Külastasin minagi raamatukogu viimati augustikuus. Otsisin Kati Murutari ühte raamatut, kuid leidsi hoopis teise. Suvel on teadagi kollektiivpuhkused ja nii oligi Haabersti Vaba Aja Keskuse raamatukogu kinni ja lippasin Väike-Õismäe raamatukokku. Üritasin teenindajaga suhelda, kuid teenindaja oli ilmselt kõnevõimetus, sest paari minutilise vestluse käigus tema suust ma ühtegi sõna ei kuulnud. Tänasin viisakalt ja lahkusin. Miks ei ole meie teenindajad avatud suhtlejad. Ise teen ka päevast päeva klienditeenindus tööd ja ei arva, et oleks väärikalt teenindada ja viisakas olla nii raske. Raamatukogus on sellegi pärast hea käia, sest kõik raamatud lihtsalt ei mahu koju ära. Tuba jääb väikeseks aga raamatukogust võtad, loed ja viid tagasi.

Masu paneb rohkem raamatukogus käima


Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holmi sõnul käivad inimesed varasemast rohkem raamatukogus lugemas.

Holm ütles "Terevisioonis", et kuigi inimesed käivad raamatukogus rohkem lugemas, loodab ta, et see ei ole tingitud majandusraskustest, kirjutab ERR Uudised.

"Loodan, et see on pigem seotud väärtustega - näiteks kuidas hoida keskkonda. Raamatu trükkimine on ka mõju keskkonnale ja raamatukogu on selline koht, kus ühte raamatut saab mitu inimest lugeda," rääkis Holm.

Keskraamatukogu direktori sõnul on alati olnud probleem, et inimesed ei vii raamatuid õigeaegselt raamatukokku tagasi. Holmi sõnul teenib Keskraamatukogu viiviste pealt aastas umbes 800 000 krooni. Suurim viivis on ühel inimesel 20 raamatu eest 14 000 krooni.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/masu-paneb-rohkem-raamatukogus-kaima.d?id=25726693

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...