14. september 2009

Mingem puude- ja kartuliabi järele (täiendatud)

Huvitav uudis, sest varem kompenseeriti kulutusi, nüüd antakse lihtsalt abi puuhalgudes ja kartuliämbrites. Meenub ka varasem euromakaronide abi. Tuleb meelde vanasõna: anna abivajajale õng, mitte kala. Aga selle uudise järgi on tegemist täpselt vastupidise asjaga. Huvitav oleks teada, et kui palju neid ahiküttega toimetulekuraskustes peresid Tallinnas on?

Teada on, et toimetuleku toetust saavad tõepoolest pered, kus on töötud ja tihti on eakate ja puudega inimeste ja nende pereliikmete sissetulek pisut suurem kui see piirmäär. Vaatame siis ui palju neid abivajajaid on. Võlanõustajate juurde on järjekord, vastu sügist täituvad ka kodutute öömajad. Lisaks saime lugeda, et aati ka kolmas võlanõustamispunkt Männikul, Kauge 4-s.

Tallinn hakkab vaestele kartuleid jagama
Et järjest rohkem peresid jääb hätta, otsustas Tallinn toetada raskustesse sattunuid sel talvel küttepuude ja toidukartuliga. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul vajab küttepuude soetamisel abi 200 peret, toidukartulit aga võib vaja minna 2000 perel, kirjutab Pealinn. Puu- ja kartuliabi on ette nähtud 2009. aastal toimetulekutoetust saanud peredele. Selleks tuleb esitada hiljemalt 30. septembriks avaldus elukohajärgsele hoolekande osakonnale, küttepuud ja kartuli saavad pered kätte oktoobris-novembris. Linn eraldab selleks reservfondist ligikaudu 500 000 krooni ning kartulid ja puud hangitakse eestimaistelt tootjatelt.

Toimetulekuraskustes perede toetusi saavad taotleda pered, kelle esimese liikme kuu sissetulek on väiksem kehtivast alampalgamäärast (tänavu on see 4350 krooni) ja igal järgmisel liikmel 80 protsenti sellest (3480 krooni). Toimetulekutoetuste taotlemiseks tuleb pöörduda oma linnaosa ehk elukohajärgsesse sotsiaalhoolekande osakonda.

Nimetatud toetusi saab taotleda alates homsest kuni 20. oktoobrini ja selleks tuleb esitada avaldus oma linnaosa hoolekandeosakonda. Küttepuud ja kartuli toimetavad tarnijad peredele kätte oktoobris ja novembris.Neil peredel, kes elavad keskküttega majades, on küttepuude asemel võimalik taotleda soojusenergia hinnatõusu kompensatsiooni.


Lisaks veel Tallinna abist:
kooliminekutoetus
Tallinn on toetuste nimistut täiendanud tänavu veel toimetulekutoetust saavatele peredele mõeldud 500-kroonine kooliminekutoetuse võrra. Seda toetust saab taotleda novembri lõpuni.

Sporditoetus vähenes 50% võrra, kuid suurenes lastele huviringide summa

Lisaks otsustas Tallinn möödunud nädalal eraldada lisasumma selleks, et vaeste perede lapsed saaks huviringis või trennis käia. Toetuste summa aastane piirmäär tõsteti 2000 kroonilt 3000-le, linn eraldas selleks eelmisel nädalal täiendavalt pool miljonit krooni.

Tasub ära märkida, et juunis vähendas Tallinna negatiivne lisaeelarve linna toetust spordiklubidele ligi kolmandiku võrra. Linna pearaha laste sporditegevuse toetamiseks vähenes 4500 kroonilt 3375 kroonile aastas.

http://www.epl.ee/artikkel/477860

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...