12. september 2009

EMSLi suvekoolist ja lapsukesest

Nii kiiresti sai selgeks, et lapsukesega kõik suhtleiselt hästi korras ja reede pärastlõunal käis Arko ja tõi poja koju. Nüüd istub laps veel kolm päeva kodus ja turgutab ennast. Enamasti kodus televiisori ees ja minimaalselt ka arvutis. Tal juu igav, sest õue ei saa. Eile veel käisid sõbrad ja sugulased teda vaatamas, kuid Arko võttis ka need, kes auto peale mahtusid, Lastehaigla juurest kaasa ja tõi koju. Artid otsustasid, et esmaspäevast peab kooli minema ja nädala pärast käik perearsti juurde. Saab niitidest lõuaotsast ka lahti. Haavad juba paranevad. Lõpp hea, kõik hea. Positiivne on see, et Imregi sai koolitatud lisaks minu Eesti Mittetulundus ja Sihtasutuste Liidu suvekoolile. Nüüd meil üks inimene veel juures, kes Arko 1. korruselt õue ja õuest 1. korrusele ja tuppa abistamisega hakkama saab. Tubli suur mees juba ja oskab küll. Eriti veel siis, kui Arko nii hea koolitaja ja õpetaja on.

Mina, lapsevanemana, istusuin EMSLi suvekoolis. Toimus sel aastal Raudjalal. Hästi ilus looduskaunis koht. Lisaks headele mõtetele, tarkudseteradele saime palju kosutavat metsaõhku, sauna ja lakas magada. Laka pealne oli hästi lahe, nagu hobuse latrid reas, mine ja poe pessa magama. Uni tuli peale südaööd ja oli kosutav. Igalt koolituselt ja töötubadest leidub tarku mõtteid. Eks siis saabki neid hilisemas töös kasutada. Uus oli ka vabatahtliku passi esitlus ja kirjeldus. Üllatavalt palju oli noori inimesi, kes kõik koos ühtse seltskonnana positiivsed ja rõõmsad oid. Maastikumäng ja hea söök jäid ka meelde. Aga pärast suvekooli lõppu läksime koos Evelyga seenele. Sain üle poole ämbri täie seeni, nüüd puhastasin ja keedan neid. Koju tulles ootas köögis Arko tehtud soe söök: keedukartul ja lõpmata hea seene sibula hapukoore salat. See oli veelgi parem kui suvekooli söök, sest nälg oli kella 8 ajal õhtul suur kallal.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...