19. jaanuar 2011

Pensionilisa saamine 2011.aastal

Raepressilt ilmus selline uudis 18. jaanuaril 2011, et pensionilisa taotlemiseks tuleb igal aastal esitada avaldus.

Tallinn jätkab pensionäridele pensionilisa maksmist selgi aastal, eurodesse ümber arvutatult on penisonilisa suurus tänavu 1200 krooni asemel 76,70 eurot. Pensionilisa taotlejatel tuleb linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnas avaldus esitada oma sünnikuul või sellele eelneval kuul.

Pensionilisa makstakse vanadus- ja töövõimetuspensioni saajale ning täisealisele (alates 18. eluaastast) rahva- ja toitjakaotuspensioni saajale tingimusel, et ta on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanik vähemalt aasta enne toetuse taotlemise aasta 1. jaanuari ning on kantud riiklikku pensionikindlustuse registrisse. Avaldus toetuse saamiseks tuleb esitada toetuse taotleja sünnikuule eelneval kuul või sünnikuul.Toetust makstakse üks kord aastas pensionäri sünnikuul alates pensioni määramise kalendriaastale järgnevast kalendriaastast.

Abilinnapea Merike Martinson rõhutab pensionilisa taotluste õigeaegse esitamise vajadust. „Et mulluseid probleeme vältida, palun kõigil pensionilisa taotlejatel esitada oma avaldus õigeaegselt. Paraku pole alati võimalik erinevaid põhjendusi, näiteks välisriigis või haiglas viibimine, eriti aga informatsioonipuudus, arvestada,“ ütles abilinnapea.Samas paneb Martinson eakate inimeste lähedastele, samuti üksikute eakate naabritele südamele pakkuda oma abi neile, kes võivad pensionilisa taotlemisel hätta jääda.

Käesoleva aastal saab pensionilisa ligi 90 000 Tallinna pensionäri.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...