1. detsember 2012

Pimedate ühingus, üldkoosolekul

Sain Põhja-Eesti Pimedate Ühingult kutse 2 korda aastas toimuvale üldkoosolekule ja planeerisin oma aega, et  täna, st laupäeval, 1.12.2012 sinna Tondi 8A majja kohale minna. Jõudsin kohale 5 minutit enne kella 11. Koosoleku kutse oli järgmine:
PPÜ üldkoosolek
Aeg: laupäeval, 1.12.2012  algusega kell 11:00
Koht: Tallinnas, Tondi 8a saalis

Päevakorras:
1.     PPÜ 2013. aasta tegevuskava kinnitamine.
2.     PPÜ 2013. aasta eelarve kinnitamine.
3.     Umbusalduse avaldamine Eesti Pimedate Liidu esimehele, Eero Tõnistele.
4.    Tondi 8a hoone rekonstrueerimisprojekti tutvustus.

Registreerimine venis ja kohal oli tavapärane arv inimesi, lisaks volitused ja kui viimaks saime alustada teadete edastamisega, siis näitas kell pimedate ühingu saali seinal 11.25. Mõrudaks teeb meele, kui meie planeerime oma aega ja siis lihtsalt ei suudeta koosolekuga alustada. Inimesi oli kohale tulnud 550st ühingu liikmest 33 ja volitusi oli tehtud 12, kusjuures mõnel inimesel oli koguni 8 häält.  Noori oli vähe ja vanemad, eakamad liikmed olid ülekaalus - ju läheb meile, kes me kohale tulime, rohkem korda pimedate ühingu tulevik ja olevik. Lõpuks sai valitud koosolekut juhatama hr Priit Kasepalu ja protokollima sekretär/juhiabi Helen Künnap. Enamuse kohalolijate jaoks on ta uus töötaja ühingus ja oleks kena PPÜ esimehe Kristiina Peetsalu poolt tuvusutus, kuid seda ei järgnenud ja ei peetud vajalikuks. Koosoleku alguses, 1. päevakorra punkti juures selgus, et inimesed ei ole saanud materjale kätte ja Sülvi Sarapuu oli eraldi saatnud e-maili palvega need temale punktkirjas koosolekul edastada. Olukorra lahendamiseks tõusis pr Sarapuu püsti ja kõndis koosolekult minema. Hääletati ja selgus, et on vaja nii tegevuskava kui ka eelarve ette lugeda. Ma küsisin neid asju, mis mulle jäid arusaamatuks ja vastused pidid olema 4. punkti all sotsiaalsete töökohtade ja rehabilitatsiooniteenuse osutamise kohta. 2013. aasta tegevuskava ja eelarve võeti vastu.
Kolmanda punkti all, mis oli Eesti Pimedate Liidu esimehele umbusalduse avaldamine, algas selline küsimuste ja sõnavõttude laviin, et lõpuks oli kell 14 ja mina ei saa siiani aru, et kui EPL juhatus ei suuda omavahel koostööd teha, siis miks peab seda Põhja-Eesti Pimedate Ühingu üldkoosolek tegema, piiratud informatsiooni valguses, sest ei Kristiina Peetsalu ega Janne Jerva kriitilised ettekanded minule täit selgust ei toonud. Arvan, et viga oli kindlasti minus. Mulle tundus, et kõik paarikümne aasta pikkused otsused, valikud ja tegevused on Eero Tõnistele süüks pandud. Küsisin, et kas me peame seda ikka lahendama ühingu tasandil, kui tegemist on pimedate liidu juhatuse ja 16 allorganisatsiooni otsusega. Inimesed ei saanud paljudest asjadest aru ja nii hääletasin mina umbusaldamise vastu. Olin väsinud, näljane ja lahkusin 4. punkti ajal.

Koosolek venib üle 3 tunni ja ma tean, et inimesed tulevad kohale väljaspool Tallinna ning kuna tegemist oli ka valdavalt vanemaealiste liikmetega, siis oleks oodanud kohvipausi või toekamat võileiba. Seda olen ma kohanud Eesti Pimedate Liidu ja ka teiste organisatsioonide üldkoosolekutel. Lõpetuseks tahan öelda, et ma väga loodan, et alustatud projekteerimine ja remont on see, kuhu oskuslikult jõulutunneli 2011.aasta raha kasutatakse ja et valmib Tondi 8A aadresil pimedate jaoks sotsiaalkeskus. Seniks tarkust, koostööd ja mõistust arukate valikute langetamisel. See pilt on tehtud minu mobiiliga ja majast väljast poolt ja selleks ma luba ei küsinud. Aga rohkem infot sooviksin siiski saada.
 







1 kommentaar:

Tiia Tiik ütles ...

ma ei eelda, et üle 500le inimesele kirja teel materjalid koju saadetakse, pigem juhin tähelepanu, et kui kellelgi pole infot eelarve ja tegevuskava 2013 kohta, siis see tuleb ette lugeda. Selle arutamise peale läks aega, mida oleks sel ajal saanud ette lugeda.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...