14. oktoober 2013

Minu 10. lubadus - teeme muuseumid kättesaadaaks!

Minu viimaseks valimislubaduseks on tagame õpilastele, tudengitele ja pensionäridele tasuta sissepääsu linnale kuuluvatesse muuseumidesse. Praegu on nii, et paljud muuseumid on korda tehtud aga pileti hind on nii kõrge, vaid vähestes muuseumides on sooduspiletid ja puuetega inimestele sissepääs prii. Vabaõhumuuseumisse ja loomaaeda saab sooduspiletiga aga lennusadam ja teletorn on näitustega ja piletihind pere jaoks päris suur väljaminek. Ega muidu pole nii, et muuseumiööl on rahvast tasuta muuseume külastamas ja populaarsemate muuseumide uste taga lookleb pikk järjekord. Kooli ajal sai päris palju käidud erinevates muuseumites ja nüüdki olen sattunud erinevateese muuseumitesse ja näitusesaalidesse. Kahjuks on nendesse pääsemisse raskusi, sest vanadesse ja muinsuskaitse all olevatesse hoonetesse sageli liikumispuudega inimene ei pääse või pääsev ainult väiksesse osasse. Aga on ka häid näiteid - lennusadam, loomaaed, botaanikaaed, soolaladu jne. 

Mei programmis on välja toodud, et  Tallinn on dünaamiline, arenev, inspireeriv, rikkaliku ajaloolise pärandiga ja mitmerahvuseline kaasaegne Euroopa linn. Tallinnal on Euroopa kultuuripealinnana kohustus jätkata loovinimeste ja kultuuriprojektide toetamist linnaruumis. Erilise tähelepanu alla võtame linna ajalooliste piirkondade kultuuriloo talletamise ja hoidmise. Sellega koos toetame kaasaegse kultuurilise ja arhitektuurse keskkonna loomist. Soovin selle nimel tegutseda, et meie ilus linnaruum ja muuseumid saaksid ligipääsetavaks ja kättesaadavaks kõikidele linnakodanikele, turistidele ja meie inimestele kogu Eestis. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...