9. oktoober 2013

Täna käisime postimajas ligipäsetavust testimas

Mäletan seda postimaja juba lapsepõlvest, sest seal oli liikuvtrepp ehk eskalaator. Kuigi majas oli tõeline postkontori moodi paberi lõhn oli siiski maja suur ning kõrgete astmetega. Siis tuli iseseisvusaeg ja sinna hakkas tekkima erinevaid kioskeid ja müügikohti nagu seeni peale vihma. Tundus, et see on pime ja stagnaaegne maja. Päeval, mil kuulsin maja ümber ehitamisest on möödunud palu aega. Seda suurem olli rõõm seda maja väljastpoolt vaatamisele ka seest poolt uudistada. No on ikka vähe alles jäänud sellest endisest postimajast. No on ikka klaasmaja, mida testisime koos Arko ja Jüriga. Nüüd on puha keerduksed ja liftid ja palju eskalaatoreid. On ka invawc (kuid sinna oli tekkinud mingi lisa sein juurde, mis ei taga ideaalset) aga puudub invaparkimise võimalus ja nii me siis hommikul seda parkimiskohta otsisime, kuniks leppisime laiema kõnniteega. Tundub, et tuleb tore maja ja peagi saab seda külastada. Imestan sellegi poolest kui palju on võimalik panna klaasseinu ja millised ilmetud hallid postid seal on, samas toonis põrandaplaatidega. Mina isse vaatan alati hooneid ka lapsevanema seisukohalt, et oleks ohutum ja turvalisem - paraku seda pole see õues olev kaldtee, mille käsipuu vaheline serv on ilma turvatõkketa ja millest laps võib otse alla kukkuda, turnida jne. Ka see pani mind imestama, et 1-lt 2-le ja 3-le korrusele ei vii ükski tagatrepp. On lift ja eskalaatorid. Küsisin, et mis saab tulekahju või pommiähvarduse korral - kudas pääsevad lapsevankritega emad-isad ja liikumisabivahendeid kasutavad inimesed hoonest välja? Mulle vastati, et tuleoutuse jmt seisukohalt on hoone ekspertiisi läbinud ja sellega on kõik ok. Aga pole juu??? Alles eelmsiel nädalal tegi keegi lollinalja Solarises. Asjad võiksid projekteerijatel olla paremini läbi mõeldud ja riskid maandatud minimaalseks. See ei ole virisemine ega norimine, see on tänapäev.  
 
 
 
 
 
 
 

Käsipuid soovitasime juurde lisada, samuti viiteid ja majaplaanil inva-wc tähise paigaldamist tulevikus ja treppide tähistamisi ning postide värvimist või kleepriba, reklaamiga ilmestamise ettepanekud ütlesime edasi. Lifti testides istus lifti katusel liftimees, kes juhtmeid ühendas ja meile sõitu tegi 0-korruselt 2le ja seal saab juba järgmise liftiga 3-korrusele. Valgustus oli ka päris hele ja sobiv. Peagi ootab ees avamine. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...