14. oktoober 2013

Nostalgia laks - külastasin Raua tänava sauna

Täna käisin meestega saunas. Sai uudistatud Raua tn sauna ja lavale ei roninud. Käib kah aga ... Eks minge ja vaadake ise järgi. Vihtasid müüdi, aurusaun oli ka olemas ning lift ja klaasuksed. Ilus kohvik ja lisaruumid ning 2. korrusele tuleb noortekeskus ja 3. korrusele hostel. Rahvast oli ka ja kõige enam meeldisid mulle põrandaplaadid. Nostalgia lapsepõlvest, kui seal saunas sai käidud. Nüüd uus ja puhas. Samas tundsin veidike pettumust, sest ootasin enamat - seda, et tunnisauna pääseks ratastooliga, kui uks on kitsas ja selle peale ei tulnudki projekteerija ja ehitaja. Ma rääkisin Jüri Järvega ja ka talle oli selline eriline vajadus uudiseks. Palju sai ka ettepanekuid tehtud, mis nüüd 2 nädala jooksul korda tehakse, ikka seda mida võimalik ja turvalisemaks muuda. Taas kord on moes klaasseinad ja uksed, mis kindlasti on vajalik ära märgistada, et keegi uksest peaga sisse ei jookseks või läbi akna ei astuks. Imelik oli see, et selle nn sotsiaalteenuse saunas ei olnud kappe aga kuhu need abivajajad, kes sauna tulevad oma asjad panevad, et need ära ei jalutaks või viimast vara ära ei tassitaks. Uksed on avatud ja inimesed sauna kasutamas. Nii ei saanud suurt naiste üldsauna pildistada, kuid kõndisin seal sokkis ringi. Üks naine teatas, et leiliruum on väike, et peaks olema suurem. Arko ütles, et tema pääses meeste üldsaunas ratastooliga leiliruumi sisse. Hea seegi. Delfi tegi enne meid 9.102013 suurema ülevaate sauna avamisest, mis koos video ja piltidega näeb siit.
Vihtasi müüdi ka ja nagu ma sauna astusin nii mind tuttav hääl teretas nimepidi. Ma ei saanud alguses arugi, et kes ta on, sest mul vähene nägemine ja nii astusin lähemale. Tore oli käia majas ringi aga aru ma ei saa miks maja ees puudub invaparkimiskoht, kuid see on maja taga ning sinna saamiseks pea tulevikus avama tõkkepuu. Ehitusseaduse määrus ütleb, et invaparkimiskoht peab olema võimalikult välisukse lähedal. Nüüd on nii, et keegi peab avama tõkkepuu, siis saab invaparkimiskohale sõita ja auto ära parkida ning siis jalgsi jälle maja ette tulla, et peauksest sisse saada. Kurb, et nii asjad käivad, sest maja ette sõiduteele ka parkida ei saa, sest seal on parkimist keelavad märgid väljas. Rahvast tuli ja läks, Jüri ja Arko jõid sauna fuajee kohvikus pirukate kõrvale kohvi. Hea masinakohvi on. Mina nuusutasin punase tamme, eukalüpti ja pärnaõie vihtasid ja imestasin, kui hästi need lõhnasid. Kellel soovi on, see saab ise järgi proovida.











Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...