3. oktoober 2013

Minu 8.lubadus - hooldusravi kättesaadavuse tagamine

 
On lubadus, et toetame patsiente linna vahenditest päevase hooldusravi omaosalustasu tasumisel. Hooldusravi ei vaja ainult eakad, vaid ka puuetega inimesed, et nende pereliige või hooldaja saaks puhata, taastuda või asju ajada. Praegu on nii, et hooldaja määratakse sügava või raske puudega inimestele, kuid see hooldaja toetus on  nii väike (19-25 eurot) ja toetust makstakse tingimusel, et hooldaja ei tööta, ei õpi, ei ole ise raske või sügava puudega jne. Paljud ei vormista hooldust, kuid hooldavad siiski. Palud puuetega laste vanemad on hooldajad, sest vahel nende lapsed ei saagi täiskasvanuks ja jäävadki lapse tasemele. Vanemad hooldavad selliseid lapsi 30, 40 või rohkem aastaid. Tallinnas on teenuseid, kuid sellele vaatamata on vaja hooldusravi, sest hooldaja ei ravi inimesi. Odavam on ravida, kui hoida inimesi haiglates, kuid iga inimese tervislik seisund on erinev, vahel muutuv ja nii on vajalik tagada hooldusravi teenuse kättesaadavus. Paljud vajavad enne hooldusravi ka taastusravi ja eriarstiabi, millele järgneb hooldusravi. Samas peab olema ligipääsetavus hoonetesse tagatav ja lisaks hooldusravile vajavad inimesed ka hooldekodu teenust ja hooldusravikliiniku statsionaarne hooldusravi peab kompenseerima, sest praegu on see hind võrreldes pensionide suurusega kõrge ja järjekorrad on pikad.


Taas tutvustan meie valimisprogrammi: Tallinn on igast inimesest hooliv linn. Seisame selle eest, et linna jaoks oleksid võrdselt olulised nii seeniorid, lastega pered kui noored, nii terved kui erivajadustega inimesed. Ka siis, kui endal läheb hästi, ei jäta meid külmaks kaaslinlaste toimetulek ja heaolu. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...