28. aprill 2011

Tänane uudis invaparkimiskaartide ärist

Meie peres on ka ratastoolis autojuht, kes seda puudega inimese parkimiskaarti kasutab ja täiesti õigustatult. Probleem selles, et tavaparkimiskohad on nii kitsad, et ratastool ei mahu auto kõrvale ja nii pole võimalik autosse sisse ja välja pääseda. See ongi tegelikkuses nende laiemate invaparkimiskohtade eesmärk, et liikumispuudega inimene saaks oma auto parkida võimalikult asutuse, kaupluse või muu hoone lähedale ja siis lihtsamini, kergema vaevaga majja tulla. Praegu on kenad ilmad ja siis ongi probleem, et invaparkimiskohti on linnas vähe, need on kasutuses või lihtsalt tavalised inimesed pargivad kuhu juhtub või sinna kus ruumi on. Invaparkimiskaardil on ratastoolikasutaja kujutis ja see peaks viitama otseselt ratastoolis liikuvale inimesele. Millegi pärast tahavad nii paljud inimesed, kes abivahendeid ei kasuta olla raske liikumispuudega inimese staatuses.

Miks ma ei imesta selle tänase uudise üle, mida kajastati tv-uudistes ja Postimehes
Tallinnas äritsetakse invaliidide parkimiskaartidega


Kirjutasin sellel teemal ka 5.aprillil oma blogis pealkirjaga Invaparkimisest Tallinnas.

Sellepärast vist, et ma tean kuidas neid parkimiskaarte Tallinnas välja antakse. Küsiks lihtsalt, et kus nüüd Transpordiameti töötajad on? Hoiatus, trahv, parkimiskaardi kehtetuks tunnistamine väärkasutamise tõttu. Seda poleks parkimiskontrolöridel keeruline teha. Saab küsida isikut ja puuet tõendavat dokumenti lisaks. 1.07.11 jõustuv liiklusseadus peaks seda võimaldama, kui kaart on ebaausalt saadud ja pole tegemist liikumis- või inägemispuudega inimesega. Erandiks on ainult trauma järgselt liikumisabivahendeid kasutavad isikud.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...