28. aprill 2011

Põhuteatri testimine - tehtud!

Esmaspäeval käisime põhuteatrit testimas. Koos minuga olid kohapeal Arko Vool ja Jüri Järve Tallinna Liikumispuudega Inimeste Ühingust. Varem oli projekteerija ka teatri ehituse projektiga kooskõlastamas käinud. Nüüd oli siis aeg küps ja meid paluti kohale tulla. Jüri ja Arko proovisid kaldteed, mis lava kõrvalt saali viis. Said küll alla ja üles. Pime oli seal põhuteatri saalis, lõhnas heina järele. Katusime seda musta seina, mis oli põhupakidest laotud ja siis mingi tsemendi-taolise massiga üle kaetud ja mustaks värvitud. Kangesti tuli tahtmine laulda laulu - must lagi on meie toal ja küsida kus on elevandid? Ikka heinalõhna pärast, mis mind tegelikkuses turtsuma ajas. Väga lahe idee see kultuuripealinn 2011 põhuteatri projekt NO99 teatrilt ja tänuväärt tegemine. Suurepärane vaade ja mälestused lapsepõlvest, kui seal oli 70-tel aastatel Tornide väljaku lõbustuspark. Piltidelt vasu naeratavate nägudelt paistab rahulolu ja rõõm tehtud tõsisest tööst. Ilma naljata - Jüri ja Arko on tõsised töömurdjad juba palju aastaid ja mina vabatahtlikuna abiks mõõtmas, pildistamas ja lükkamas, uksi avamas, kui vaja.
Testisime põhuteatrit liikumispuudega inimeste seisukohalt aga rääkisin ka nägemisüuudega inimeste seisukohalt. Lihtalt tunne oli nagu kobaks pimeduses. Seinad, lagi ja põrand kõik olid ühte moodi mustad. Kui uksest välja astusin, kust muidu tulevad tavalised teratrikülastajad, siis must ukseesine platvorm jätkus trepiga ja suhteliselt raske on aru saada millal trepp algab. Tegin ettepaneku see kollase või triibulise, teist värvi lindiga märgistada. Kurb oli kuulata, et muinsuskaitsega oli raskusi ajutise hoone püstitamisega aga samas olid vanad kulunud paekivist astmed nii kulunud ja lagunenud, et seal võib olla tõsine oht treppidest alla kukkuda või komistada. Trepp on pikk ja käsipuud seal pole. Näete kuu võimas on see põhupakkidest sein.

Välja lubati panna invaparkimiskohad ja inva-wc lisaks tavatualettidega. Suvekohvik pidi ka eraldi tulema, kuid sinna liikumispuudega inimesed ei pääse. Kui põhuteatri projekti kooskõlastati, siis kohviku teemat ei räägitud. Samal ajal tegi ka päästeamet tuletõrjesignalisatsiooni testismist ja me tundsime, et oleme ühel pulgal. Vajalikud ja tähtsad. Jüri kooskõlastas projekti ja olime rahul, sest liikumispuudega inimestele on tagatud sissepääs saali, parkimine üleval mäe otsas ja invawc kasutamise võimalus. Täna pani Auli ka piisavalt pika info liiduinfolisti. Rohkem pilte leiad siit.

Lisan selle Auli Lõokese teksti siia:
30.aprillil 2011 avab Teater NO99 Tallinnas Skoone bastionil Põhuteatri, kus liikumisvabadusega ei tohiks probleeme olla. NO99 Põhuteater on spetsiaalselt kultuuripealinna jaoks loodavatest sündmustest suurim. See on installatsioon, avalik ruum ning kultuuriürituste toimumispaik. Põhuteater rajatakse Tallinna kesklinnas asuvale Skoone bastionile, kus ta on avatud 2011. aasta maist kuni sama aasta oktoobrini. Pärast seda NO99 Põhuteater kaob.

Teatri projekt toodi Tallinna LIÜ ekspertidele kooskõlastamiseks ning aprillikuus käisid Tiia Tiik, Arko Vool ja Jüri Järve teatris liikumisvabadust testimas. Sellest saate aprillikuu ELILi Teatajast lugeda fotoreportaaži. allpool infot kava, soodustuste, parkimise jms kohta. Teatri kava on internetis http://pohuteater.no99.ee/#/programm/kalender

Pileteid on võimalik osta Piletimaailma müügipunktidest, netist www.piletimaailm.com või NO99 kassast: Sakala 3: E – R kl 12:00-18:00. Tel: 660 5051 või alates 07.05 NO99 Põhuteatri kassast Skoone bastionil. Piletihinnad leiad iga ürituse juurest

Soodustused kehtivad: ITIC / ISIC / õpetajad / õpilased / pensionärid
Liikumispuudega inimese saatjale kehtib 50% soodustus. Liikumispuudega inimestel on võimalik parkida ülemises parklas. Palume alati oma tulekust eraldi teavitada (piletid@no99.ee või helista 668 8792). Pileteid on võimalik broneerida. Broneeritud piletid tuleb välja osta 14 päeva jooksul broneerimisest. Broneerimiseks kirjuta: piletid@no99.ee või helista 668 8792.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...