8. jaanuar 2010

Jalutu mees jõudis pärast kahte kainestusmajaööd lõpuks koju

Eile helistas mulle töötelefonile Õhtulehe reporter Eve Heinla ja küsis minu blogi kohta. Kuid artiklis blogi ei mainita, kuigi arvan, et sealt kopeeritud tekst peaks kindlasti viitama algallikale.
Tahtis uudist teha. Kuidas tehakse uudisid.... Küsis ka kuidas seda meest leida, vastasin siis, et kui on kaine siis tõenäoliselt kodutute varjupaigast, kui purjus, siis kainestusmajast.
Lp blogide lugejad ja kasutajad - materjali kasutamine algallikale viitamiseta pole lubatud. Järgnevat saab lugeda siit:

Jalutu mees jõudis pärast kahte kainestusmajaööd lõpuks koju

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=361524

"Juhtunust jäi mulje, et tõepoolest on kainestusmaja elus hammasrataste vahele jäänud meestele tasuta öömaja, ja pärast tuleb politsei ja sõidab taksot ka," imestab Tallinna Puuetega Inimeste Koja töötaja Tiia Tiik, kui maja ette sõitis korravalvurite kongiga auto, kundeks ratastoolis napsisõber.

Tallinna Puuetega Inimeste Koja töötaja Tiia Tiik kirjeldab, kuidas 5. jaanuari pärastlõunal järsku maja ette politseikongiga auto saabus. "Autos oli kodanik, ratastool kõrval, kes kainestusmajast äsja välja kirjutatud. Ta anti üle politseile ja esimene aadress, mis mehele pähe tuli, oli muidugi Tallinna Puuetega Inimeste Koda!" räägib Tiik. "Ja viisakas politseionu uuriski, ühes käes kummikindad rippumas, kas ta võib mehe meile tuua. Ratastoolimehe kodu on Rae vallas ja ta tahab invataksot saada."

Tiik selgitanud, et nende asutus sellist teenust ei korralda. Politseinik käis õues auto juures ära, kuid tuli tagasi. Ratastoolimees Teet ei jäänud vastusega rahule, vaid ütles, et oli olnud Mustamäe haiglas ja sealt õpetatudki, et siit majast saab invatakso-ratastoolibussi teenust.

Kainestusmaja kui eluheidikute hotell

"Läksin politseibussi juurde ja selgitasin, et invataksot saavad taotleda Tallinna linna elanikud. Politseile ütlesin, et inimene tuleb viia kodutute varjupaika ja teatada vallavalitsusse, kes korraldab transpordi, kas siis koju Vaidasse või hooldekodusse."

Ratastoolimees öelnud, et temal raha pole, et peab kerjama, ja et lumi on kah paks, ta ei pääsevatki oma koju sisse. Palus siis politseil ennast bussijaama juurde sõidutada, et käib ka migratsiooniametis asju ajamas.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...