5. jaanuar 2010

Tasuline arstivisiit


Käin silmaarstil harva. Viimati 2 aastat tagasi, kui tellisin Laservisioonist uued prillid, mis lume ja päikesega ka värvi muudavad. Teenindus oli hea, tehnika kaasaegne ja olin arstil käiguga rahul. Kevadel broneerisin aja i-tatsiendi kaudu naistearstile. Läksin õigeks ajaks ja kõik sujus ka Tänismäe polikliinikus. Ei mingit probleemi.

Eile läksin Silmakliinikusse täpselt kohale, i-patsiendi kaudu registreerisin ka tasulisele silmaarstile, sest tavanumbrid olid maikuuks. Kui 4. korrusele jõudsin, siis oli 451 kabineti ukse taga inimesi 4. Mina jäin ootama. Tuli õde tegi ühed uuringud ja aldus näis igati normaalne. Eks mõistan, et enamus 2,5 tunni jooksul dr T.Petrova ukse taga istuvaid inimesi olid valdavalt üle 75-aastased. Ootasin. Pooletunni pärast kutsuti kabinetti ja kui arst küsis milleks. Kahetsen, et üldse kabinetist välja ei astunud. nii alandav kuulda arsti hädaldamist teises toas istuvale õele, et tema ei jõua, üks tütarlaps (mhh? 40-aastane ma ja ikka arsti arvates veel tütarlaps?) tahab saada VEK-i töövõimetuse määramiseks pabereid. Sain veel kuulda, et mu kaart on tühi, kuigi jah mõne aasta eest olin käinud dr T.Pakosta juures. Tema küsis ja mina vastasin, mida mäletasin. Siis tegi arst suu lahti ja lauusus: miks te ühe ja kindla silmaarsti juures ei käi? Miks te siia tulete. Minge sinna, kus 5. aastat tagasi käisite? Ütlesin, et ma ei tea kuidas oli selle silmaarsti nimi ja ka siin olen käinud aastaid tagasi ja seepärast siis tulingi siia.

Ennekuulmatu, ma ei uskunud oma kõrvu. Pisarad tahtsid silma tulla. Ma siis ütlesin, et mul pole aega oodata 4-5 kuud, vaid mul on vaja ekspertiisi paberid vormistada veebruari lõpuks. Siis ta kommenteeris edasi ebaviisakal moel, vaatas silmi ja küsis, et kas ma siis tõesti ei näe tema sõrmi. No ei näinud, sest toas oli nii pime. Isegi seina tabel ei põlenud. Õde pani tilkasid ja saatis koridori. enne küsis, et ega ma autot ei juhi. Ütlesin, et ei juhi ma oma silmanägemisega autot. Õde teatas seepeale, et mine teid tea, kõik te olete zsellised ja load on olemas. Pettunult istusin taas tunni jagu kabineti ukse taga. Vahepeal oli inimesi tulnud juurde 9! Helistasin mehele ja palusin tal koju minna ja tuua see minu tervisekaart Musytamäelt Silmakliinikusse.

Lõpuks sain veel kaks tähtaega silmaarstile 18. ja 19.02.2010. Laps tõi kaardi ja andsin selle silmaarstile tutvumiseks. Aga paha tunne jäi sellise tervishoiuteenuse kasutamise pärast. hinge jäi kriipima, sest tasulist silmaarsti teenust sain oma raha eest kella 13.40 kuni 16.05. Masendav.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...