20. jaanuar 2010

Vabatahtlik ja vajalikust majandusaasta aruande koolitusest

Täna oli õpetlik päev, sest kella 15-st läksime Tiiu Kristjaniga Raamatukokku Tõnismäele ja osalesime infoseminaril, kus räägiti majandusaasta aruande esitamisest. Selle kohta panin info päev varem ka oma blogisse. Kel võimalik soovitan minna sellele koolitusele. Vajalik ja asjalikud koolitajad. Samas on vist kergem ikka arvutis eelnevalt aruanne valmis teha ja siis pärast andmed failiga eksportida internetti. Küll hakkama saame, sest midagi ülemõistuse keerulist seal ei olnud. Pärast kohvipausi oli veel ID kaardi kasutamise koolitus. Selles ma ei osalenud, sest seda ma juba oskan.
Koolituse info leiad siit:
http://www.bcs.ee/~koolitus/kaubanduskoda/registreerumine.php?utm_source=ngo.ee&utm_campaign=3543d50447-Uudiskiri_3_101_11_2010&utm_medium=email

ID kaardi omad www.olekaasas.ee. Julgemad vöivad kohe siseneda ja uut süsteemi ise uurida ettevotjaportaal.rik.ee, aremad vaadata sest imeloomast esmalt ohutust kaugusest pilte. Harju MAKi seminarid aastaaruannete esitamisest.
Venekeelne seminar toimub 17.02, eestikeelne 11.03 Tallinnas.
1. veebruar on järgmine tähtaeg esitamaks maksuametile taotluse tulumaksusoodustusega ühenduste nimekirja pääsemiseks. Abimaterjali selleks leiad www.ngo.ee/teabekeskus esilehelt pdf-failina. Oma põhikirja ja taotlusvormiga küsi abi oma maakonna arenduskeskusest või EMSList. Loe ka TMIN vormi täitmisest.
Kes juba nimekirja kuuluvad, peavad 1. veebruariks maksuametile deklareerima vormil INF 4 mullu saadud kingitused ja annetused. Deklar esitatakse ka siis, kui sinna midagi kirjutada pole!

***
Ja õhtul osalesin vabatahtlikuna kaasas Arko vabatahtliku etteastega Eesti Fotos, kus Kultuuripealinn Tallinn 2011 tehti grupifotosid. Väga lõbus koos koordinaator Piret Ehavaldi ja 6 vabatahtlikuga oli lahe. Aga Arko ütes peale grimmis käimist, et temale jõudis nüüd kohale, miks naised nii kaua peegli ees on. Aga Arko huuleläikelised huuled olid nii armsad ja roosad!!!! Proffide tööd kõrvalt jälgida ja oma ideid välja pakkuda see on lausa rõõm.
Kes teeb see jõuab. Isegi tööd tegin.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...