5. jaanuar 2010

Politsei-takso kainestusmajast


Juhtus täna meil selline töine, selle aasta 2. tööpäev olema, et kliente käis, telefon helises. Põhiliselt helistasid inimesed, kes eesti keelt eriti osavalt lugeda ei mõista ja kuna vahetult enne jõule sai neile postitatud 836!!! kirja teatega http://tallinnakoda.ee/uudised/1159 , et limiit väheneb, siis selle teate peale nad helistasidki. Aga see oli päeva alguse poole.

Pealelõunat saabus meie maja ette politseikongiga masin, peal üks kodanik, kes "tasuta" kainestusmajast välja kirjutatud, antud politsei kätte ja esimene aadress, mis mehikesele pähe tuli oli ikka muidugi Tallinna Puuetega Inimeste Koda, Endla 59. Uuris siis viiskas politseionu, ühes käes kummikindad rippumas, et kas ta võib siia tulla. Tahab invataksot, pärit ratastoolis mehike Rae vallast ja tahab invataksot saada, õigemini küll ratastoolibussi ja tema järjekorras Saaremaa hooldekodusse. Ütlesin, et meie sellist teenust kül ei korralda ja meil pole ka mingeid pabereid selle mehe kohta.

Jutt tundus nii absurdne, et palusin politseinikku viisakalt, et ärgu seda meest meile toogu. Politseinik käis õues auto juures ära ja tuli tagasi, sest mehike ei jäänud vastusega rahule. Põhjendas, et oli Mustamäe haiglas ja sealt õpetati, et siit majast saab invatakso ratastoolibussi teenust. Tõmbasin jope selga ja läksin nn kliendiga kohtuma, tutvustasin ennast ja selgitasin, et invataksot saavad taodelda Tallinna linna elanikud. Politseile selgitasin, et inimene tuleb viia kodutute varjupaika ja siis teatada Rae vallavalitsuesse, kes talle korraldab transpordi, kas koju Vaita, kus lumi ja ratastoolis mehike koju ei pääse või siis Saaremaale, hooldekodusse. Selle peale kostis mehike, et temal raha pole ja taksot tema tellida ei saa, et peab raha kerjama, et koju saada ja lumi kah paks, et ei pääsegi majani. Palus ennast siis sõiduutada Tallinna Maaliinide Bussijaama juurde, et ta käib siis juba migratsiooniametis ka ära. Sinna ka vaja asja ajama minna.

Kogu sellest loost jäi mulje, et tõepoolest on kainestusmaja elus hammasrataste vahele jäänud meestele "tasuta" öömaja ja pärast tuleb Eesti Politsei ja sõidab taksot ka.
Palusin politseinikel meest pakasega tänavale mitte jätta ja viia siis kodutute varjupaika ja seal siis tegevad kohalikud töötajad mehikesega edasi. Politseinikud muigasid, soovisid viisakalt head uut aastat ja läinud nad olidki. Ohh seda elukest, ka uudistes oli sellest populaarsest kainestusmajast juttu. Kas stiilis Tallinn hoolib? Kahju hakkas küll sellest vaesest mehikesest aga kuhu mujale teda talvel külmaga, ratastoolis ja suure lumega viia.

Loe lisaks: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=361043

Tallinna kaineri tasuta teenust on kasutanud juba 750 purjutajat

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...