14. oktoober 2009

Renoveeritud aga liikumispuudega inimestele ligipääsmatu spordihoone Koplis


Taaskord käis linnapea Edgar Savisaar avamas enne valimisi renoveeritut spordihoonet Koplis. Olime meiegi kohal, sest ehitusmääruse alusel kuuluvad renoveeritud ja uued ehitised ligipääsetavaks muutmisele ka liikumispuuetega inimestele.

Käisime meiegi seal kohal aga seal on jäätud tegemata kõik see, mis on vajalik liikumispuudega inimesele ligipääsemiseks. Ei parkimiskohti, kohe majja sisenemisel on takistuseks 2 astet, puuduvad invawc-d ja riietusruumi ees on kõrge läveserv. Rääkimata veel treeningsaalidest, mis asuvad 2. korrusel, lasketiirust ja spordisaalist, mis asuvad keldris ja teel sinnani on 15 astet ja lisaks 6 astmeline trepp.

Kurb, et tänatakse ehitajaid, kes selliseid hooneid renoveerivad ja selliseid projekte lubatakse ellu viia ja avada.

Pilte vast avatud majast näeb siit.
http://picasaweb.google.com/arko.vool/UusMalevaSpordihooneAvamine14102009?feat=email#

Fotode autor Tiia Tiik. Kommenteerida oskab hästi kohalviibinud ratastoolikasutajad Arko Vool ja Sven Kõllamets. Arko Vool telefon 580 58063.

Tiia Tiik
Tallinna Puuetega Inimeste Koja
invatakso koordinaator
Tallinna Invaspordiühingu juhatuse liige
telefon 655 4160
mobiil 52 19 102

Raepress, 14. oktoober 2009
Uus spordikeskus avas Põhja-Tallinnas uksed

Linnapea Edgar Savisaar, abilinnapead Kaia Jäppinen ja Deniss Boroditš ning Põhja-Tallinna vanem Enno Tamm avasid uue ja kaasaegse Põhja Spordihoone (Uus-Maleva 10).

Linnapea Edgar Savisaar tõdes, et tallinlased on muutunud aasta-aastalt sportlikumaks – Tallinna Sügisjooksul oli sel aastal osavõtjaid rekordiliselt 10 500, aga ka teised rahvaspordiüritused on viimastel aastatel jõudsalt populaarsust kogunud. „Tundub, et neli aastat tagasi Tallinna linna poolt algatatud terviseliikumiseprogramm „Tallinn liigub” on linlaste poolt omaks võetud. Rahva teadlikkus tervislikest eluviisidest on seeläbi kasvanud, sportimise tingimused paranenud ja ka meie sportlikke eeskujude saavutused on nakatanud pealinlasi spordipisikuga. Olgu selleks siis kepikõnd, rullitamine, suusatamine, võrkpall või hoopis mõni idamaine võitlusala,“ rääkis linnapea avakõnes. „Kui teistes linnaosades on spordikeskused olemas, siis Põhja-Tallinn oli seni vaeslapse rollis. Nüüd on ka neil see võimalus olemas ja usun, et vastvalminud Põhja Spordihoone aitab kaasa sportlike põhja-tallinlaste arvu kasvule.“

Samas tänas linnapea kõiki, kes kaasa aidanud spordihoone valmimisele ja avaldas lootust, et kõik suured ja väiksed spordisõbrad leiavad tee uude spordikeskusesse.

Vastavatud spordihoones on võimla, judo- ja pallimängusaal, lasketiir, poksi- ja jõusaal. Iga saali juures on olemas eraldi olme- ja riietusruumid. Spordisaal on mõeldud eeskätt Põhja-Tallinna lastele ja noortele, kuid oodatud on loomulikult kõik spordihuvilised. Põhja Spordihoone asub Kopli Ametikooli territooriumil endises võimlahoones, mis oli enne renoveerimist äärmiselt kehvas seisus. Ehitustöödega alustati 2004. aastal, investeeringuid on tehtud ligemale 12 miljoni krooni eest.

Avatud Põhja Spordihoonet haldab Pirita Spordikeskus, viimase kodulehelt saab täpsemat infot ka saalide jms. kohta.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...