11. oktoober 2009

7. oktoobril kutsusid puuetega inimesed poliitikuid debatt

Tallinna Puuetega Inimeste Koda (TPIK) korraldas Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses (Endla 59) avaliku valimisdebati puuetega inimesi puudutavates küsimustes.

Debati eesmärk on välja selgitada, mida kavatsevad Tallinnas kandideerivad poliitikud teha pealinna puuetega inimeste ja nende hooldajate heaks järgmisel neljal aastal. Omalt poolt koostasime ettepanekud ja khtusime aprillikuu jooksul suuremate erakondade esindajatega, tutvustamaks puuetega inimeste ootusi olukorra parandamiseks Tallinna linnas. Ettepanekud on kättesaadavad aadressil http://www.tallinnakoda.ee/uudised/1101

Osalesid (pildil vasakult) Aleksander Laane (Erakond Eestimaa Rohelised), Siimu Loogma (Rahvaliit), Merike Martinson (Keskerakond), Hanno Pevkur (Reformierakond), Urmas Reinsalu (Isamaa ja Res Publica Liit), ja Katrin Saks (Sotsiaaldemokraatlik Erakond).

Kõlama jäid koostöö vajadus linnavalitsus ja puuetega inimeste koja vahel, parem kaasamine volikogu tasandil, lubadused ja mitmed küsimused puuetega inimestelt, kes loodavad oma probleemidele lahendusi leida. Eks näis mida valimised toovad. Tehtud on nii mõndagi kohalikul kui riigi tasandil, samas on teenuste, eluaseme ja (hoolde) vanadekodude noortekodude vajadus suur, ebapiisavad on teavitamine töötukassa ja pensioniameti vahel. On mida veel ära teha. Loodame ja ootame peale valimisi ka lubatuste täitmist ja elluviimist. Puuetega inimestest ei saa mööda hiilida.


Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...