17. juuni 2009

Mustamäe haigla juures tasuline parkimine

Siit siis huvipakkuv ajalehe artikkel. Olen minagi käinud ja otsinud, kuhu saaks autot panna, kui vajadus seda maja külastada. Samas naabruses on lastehaigla, kuhu ette pargitud autosid ära vedajad agaralt teisaldavad. Mõistagi suure tasu eest.
Kui ikka lähed haigele inimesele järele, külla või last traumapunkti viima, siis ei jäägi muud üle, kui tulla taksoga või passida kuniks mõni parkimiskoht vabaneb. Kui aega pole ja hooletult auto parkimist keelavasse tsooni parkida, siis oled autost lihtsalt ilma. Karm värk, kuid see parkimise(korraldamutuse) probleem on Mustamäel pikaajaline. Autosid on palju ja kuhugi neid ööseks, päevaks parkida on probleem. Võetakse siis kasutusele murulapid, kõnniteed ja vada maaalad, kuhu vähegi mahub.

Ja mida teevad jalakäijad? Nad jalutavad seal, kus ruumi on. Olgu selleks siis sõiduteed, muru või autode vahel kord kõnniteel, kord sõiduteel. Ohtlik nii meile, lastele, noortele, vanakestele. Katsu sa siis talvel lund rookida või lapsevankriga rallida, ratastooliga või kelguga nendes autode poolt sisse sõidetud roobastes liigelda. Mitte ei saa aga elu vaja elada ja oma asja ajada.

Lahendus oleks Tallinna linna ja linnaosade arengukavade jmt ümbervaatamine ja parkimiskohtade, -majade ja parklate välja ehitamine. Lahendaks paljude probleemid, sest majade vahele pargivad minibussid, sõiduautod ja kaubikud. Elanike sõiduvahenditele ei jäägi ruumi. Samuti saime ajakirjandusest kuulda kuidas Haabersti piirkonnas teed taradega suleti, mille tulemusel ei pääsenud tuletõrjeautod ridaelamut kustutama. Prügiautodest, kiirabidest rääkimata.
Inimiesed mõtelge, avaldage oma arvamust ja olge valvsad, sest autojuhid on liikvel ja tahavad ka oma sõidukeid parkida.

Artikkel ise selline:

Parkimine regionaalhaigla Mustamäe korpuse juures muutub tasuliseks
FOTO: Raigo Pajula Põhja-Eesti regionaalhaigla Uus parkimiskorraldus Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpuse juures hakkab kehtima 1. juulist.

Juuli algusest saavad haigla külastajad ja patsiendid oma auto parkida haigla esise tee servas või külgmises parklas. Esimene parkimistund on tasuta, iga järgmine tund maksab kümme krooni. 24 tunni pilet maksab 50 krooni, viie päeva pilet 200 krooni ning kümne päeva pilet 350 krooni. Parkimine on tasuline kõikidel nädalapäevadel ööpäev läbi. Haigla juhatuse liikme Eve Karmo sõnul on tasulisele parkimisele üleminek sundkäik olukorras, kus haiglal puuduvad rahalised võimalused piisaval hulgal parkimiskohti välja arendada.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...