12. juuni 2009

Puudega inimeste toetuste taotlemine lihtsustub

Sotsiaalministeerium on ette valmistanud puudega inimeste toetuste taotlemise korra muudatused, mis muuhulgas kaotavad vajaduse esitada korduv taotlus toetuse maksmise jätkamiseks.

Puudega inimeste jaoks vähendab uus kord vajadust esitada pensioniametile toetuse saamiseks avaldusi, sest puude raskusastme korduval tuvastamisel jätkatakse toetuse maksmist ilma uut taotlust esitamata.

Uus taotlus tuleb esitada vaid siis, kui eelmise toetuse maksmise lõpetamisest on möödas rohkem kui üks aasta või inimesel tekib õigus teist liiki toetusele.

Korduvekspertiisi tegemise tähtaega lühendatakse, et vältida pikema menetluse tõttu töövõimetuspensioni maksmises tekkida võivat vahet.

Muudatuste tegemist alustati seetõttu, et perearstid keeldusid alates juunist puudega inimeste toimetuleku hindamiseks vajalikku taotlust täitmast.

Alates sügisest pidid puudega inimese sotsiaaltoetuse määramiseks vajaliku terviseseisundi kirjelduse vormi täitma perearstid, kelle ülesanne oli muuhulgas hinnata ka seda, kuidas haigus, trauma või arenguhäire mõjutab inimese toimetulekut võrreldes eakaaslastega. Perearstid leidsid, et see on juba ekspertiisi tegemine ning neil pole selleks vajalikku pädevust. Nüüd läheb see ülesanne ekspertarstidele.

Loe pikemalt homsest Postimehest.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...