18. jaanuar 2014

Kokkamise võimalikkusest nõudepesumasinas

Pole veel ise järgi proovinud aga kui läksin otsima Pille Petersoo kokaraamatut "NAMI-NAMI MAAILMA MAITSED 1", millel ilus kaanepilt ja sees kenad pildid ning tutuvustus järgmine: 
"Kas oled kaugetel reisidel söönud põnevaid roogi, mida soovid kodus järele teha? Või armastad lihtsalt kulinaarselt rännata? Sel juhul hoiad käes just õiget kokaraamatut! Populaarse Nami-Nami retseptikogu eestvedaja Pille Petersoo on siia raamatusse kogunud kokku oma lemmikroad seitsmest erinevast maailma köögist. Raamatust leiate krõbisevaid küpsiseid Rootsi kohvilaualt, pähklitega rikastatud köögiviljaroogi Gruusia pidulaualt, punaveinis keedetud viigimarju Kreeka maiasmokkadelt ning rosinatest küllastunud kuldkollase riisiroa kaugelt Pärsiast."

Tegelikkuses mul oli see raamat jõulude eel ostetud aga kuna jõululaupäeval astus läbi minu laste vanaema Siiri, kellest ma väga lugu pean, siis panin tema jaoks selle kingikotti. Nüüd siis otsisin ja leidsin nii selle raamatu, kui ka Lisa Casali kokkaraamatu "TEEME SÜÜA NÕUDEPESUMASINAS", kus õpetab süüa tegema nõudepesumasinas. Ups -
kas see on ikka võimalik ja selgus, et nii uskumatu kui see meile ei näi, siis tõepoolest saab toidu purkidega masinasse panna ja siis saava nii nõud puhtaks kui ka toit valmis. Näitasin ka seda raamatut Arkole ja ta imestas samuti. Lähemalt poes raamatut uuries selgus, et kohe on sees õpetus tabelina, et milliseid nõudepesumasina programme mingi toidu tegemiseks kasutada. 

Raamatu tutvustus: "Võib-olla ei ole te selle peale kunagi tulnud, aga soojust, mis tekib nõudepesumasinas nõusid pestes, saab kasutada ka toiduvalmistamiseks. Enamgi veel – stabiilne ja mitte väga kõrge temperatuur võimaldab valmistada toitu nõudepesumasinas samamoodi, nagu teevad meisterkokad. See on ideaalne viis välja tuua toidu lõhnad ja maitsed, säilitada kasulikud vitamiinid ning hoida kokku aega ja energiat. 
Miks teha süüa nõudepesumasinas?
- Küpsetamine madalal temperatuuril säilitab suurepäraselt toiduainete lõhna ja maitse.
- Saate süüa teha samaaegselt nõudepesuga, kulutamata lisaenergiat ning säästes sellega keskkonda.

- See uudne meetod on lihtne ega vaja mingeid erilisi oskusi."

Uskumatu küll aga tundub, et see on võimalik. Täna siis Arko paneb kodus masinasse nõusi ja mina muigan, et pane lihakäntsakas ka masinasse. Arko küsib see peale, et kas sinna pannkoogitaigna kaussi? Oh ajad, oh kombed aga selle esimese raamatu ostsin siiski endale koju ja nüüd kokkama siiski elektripliidiga. 

Piltide allikas on siit

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...